Absolvoval očkovanie, ale nakazil sa. Vidala museli hospitalizovať

Arturo Vidal.
Arturo Vidal. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|1. jún 2021 o 09:04

Čiľan vynechá dva kvalifikačné zápasy.

SANTIAGO. Čilského futbalistu Artura Vidala hospitalizovali s ochorením covid-19. Tridsaťštyriročný stredopoliar pôvodne skončil v nemocnici pre zápal mandlí, neskôr mal však pozitívny test na koronavírus.

Stalo sa tak iba pár dní po tom, ako čerstvý taliansky šampión v drese Interu Miláno a niekdajší hráč FC Barcelona, Bayernu Mníchov či Juventusu Turín v piatok absolvoval očkovanie.

"Bohužiaľ, pri dnešnej kontrole som zistil, že som bol pozitívny na covid a to vďaka priateľovi, ktorý však bol bez symptómov. Tento raz nebudem môcť byť na ihrisku, ale zo všetkých síl budem podporovať svojich spoluhráčov.

Čoskoro sa vzchopím, aby som opäť mohol nosiť dres La Roja," napísal Vidal na instagrame a zároveň poďakoval všetkým zdravotníckym pracovníkom, ktorí sa starajú o ľudí v Čile v časoch pandémie. 

Vidal pre infekciu s určitosťou vynechá štvrtkový zápas kvalifikácie MS proti Argentíne a chýbať bude aj na budúci týždeň v dueli s Bolíviou.

Z čilskej reprezentácie bol však jediný s pozitívnym testom na koronavírus, informovala o tom agentúra AFP.

Na jeho príspevok na sociálnych sieťach reagoval aj spoluhráč z reprezentácie James Rodríguez: "Rýchlo sa uzdrav, braček". 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Absolvoval očkovanie, ale nakazil sa. Vidala museli hospitalizovať