Hymna od Kandráča, choreo a plné tribúny. Zdolať Košice nebude ľahké, hovorí Weiss

Futbalisti FC Košice sa zdravia s fanúšikmi po návrate do najvyššej súťaže.

Hymna od Kandráča, choreo a plné tribúny. Zdolať Košice nebude ľahké, hovorí Weiss

Futbalisti FC Košice sa zdravia s fanúšikmi po návrate do najvyššej súťaže. (Autor: Peter Jesenský)
Futbalisti FC Košice sa zdravia s fanúšikmi po návrate do najvyššej súťaže.
Futbalisti FC Košice sa zdravia s fanúšikmi po návrate do najvyššej súťaže. (Autor: Peter Jesenský)
Svjatoslav Dohovič|30. júl 2023 o 13:00

Košice oslávili návrat do najvyššej súťaže zápasom so Slovanom.

KOŠICE. Veľké choreo, nová hymna nováčika, tradičné prekáračky fanúšikov, dymovnice, pyrotechnika a aj zápas napínavý až do konca.

Vypredaná Košická futbalová aréna v sobotu prvýkrát hostila zápas Niké ligy a návrat Košičanov po ôsmich rokoch do najvyššej súťaže okorenil aj súper v prvom kole, ktorým nebol nik iný ako majstrovský Slovan.

Elektrizujúcemu futbalovému večeru v Košiciach chýbalo jediné, góly.

Keď hral Slovan v Košiciach naposledy ligový zápas, prišlo v apríli 2015 na tribúny starého štadióna v Čermeli takmer 5 700 divákov, ktorí sa tešili z víťazstva vtedajšieho FC VSS Košice 2:1.

Po ôsmich rokoch sa toho v košickom futbale zmenilo veľa. Už na nový štadión vrátil fanúšikom prvú ligu klub, ktorý vznikol pred piatimi rokmi, FC Košice. 

Spilar klubu želá trpezlivosť

Už v predchádzajúcej druholigovej sezóne mu mohli návštevy v novej košickej aréne závidieť viacerí prvoligisti, a tak nebolo žiadnym prekvapením, že vstupenky na premiéru proti Slovanu sa vypredali veľmi rýchlo.

Atmosféra bola fantastická a užívali si ju aj mnohé známe športové tváre.

„Som veľmi rád, že sú Košice späť v prvej lige. Verím, že sa im bude dariť, že chlapci budú zdraví a budú mať dosť športového šťastia, ktoré sa dosť podceňuje,“ zaprial Košičanom športový manažér hokejistov Gabriel Spilar.

Športový manažér HC Košice Gabriel Spilar (vpravo) počas zápasu Niké ligy.
Športový manažér HC Košice Gabriel Spilar (vpravo) počas zápasu Niké ligy. (Autor: Peter Jesenský)

Pred pár mesiacmi prišiel spolu s kapitánom Michalom Chovanom ukázať futbalovým kolegom majstrovský pohár. Čo by poradil futbalistom, aby možno raz Košice oslavovali futbalovo-hokejové double?

„Určite trpezlivosť. Myslím si, že sú na dobrej ceste. Majú dobré vedenie, hráčov a trénerov a klape im to. Aspoň z môjho pohľadu, hoci nie som futbalový odborník. Mne sa to osobne veľmi páči a aj prvý polčas bol perfektný.

Slovan síce nie je v najsilnejšej zostave, ale stále je to Slovan so širokým kádrom a tím, ktorý hrá o Ligu majstrov. Je na čo pozerať sa,“ povedal Spilar cez prestávku najväčšieho šlágra úvodného kola Niké ligy.

Výsledok patrí divákom

Po záverečnom hvizde sa napriek bezgólovej remíze rozoznel štadiónom potlesk pre domácich a aj radosť predstaviteľov klubu vo VIP lóžach bola veľká.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Hymna od Kandráča, choreo a plné tribúny. Zdolať Košice nebude ľahké, hovorí Weiss