Tri veľkokluby hlásia až 19 pozitívnych osôb, vrátane Simeoneho

Tréner Diego Simeone.
Tréner Diego Simeone. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|30. dec 2021 o 14:25

Najviac, až desať, ich má FC Barcelona.

BARCELONA. Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona hlási už desať hráčov nakazených ochorením Covid-19 a v ohrození začína byť návrat Kataláncov do ligového diania po krátkej zimnej prestávke.

Zverenci niekdajšieho hráča "Blaugranas" Xaviho Hernandéza by už v nedeľu 2. januára 2022 mali nastúpiť v La Lige na pôde tímu RCD Mallorca.

Už skôr pozitívny test na koronavírus mali Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti, Gavi, Jordi Alba, Alejandro Balde, Clement Lenglet a Dani Alves.

Najnovšie sa k nim pridali Sergino Dest, Philippe Coutinho a Abde Ezzalzouli. Vedenie klubu informovalo, že všetci sa nachádzajú v izolácii a cítia sa dobre.

Líder súťaže Real Madrid pred víkendom ohlásil štyroch svojich hráčov s ochorením Covid-19, diagnostikovali ho Viníciusovi Juniorovi, Thibautovi Courtoisovi, Federicovi Valverdemu a Eduardovi Camavingovi.

Zaujímavosťou je, že konkurenti v La Lige - Sergino Dest a Vinícius Junior - využili ligovú prestávku na výlet do USA, kde v Miami navštívili zápas NBA a odfotili sa tam s Jimmym Butlerom či Tylerom Herrom.

A zámorská profiliga musela v stredu odložiť zápas Miami v San Antoniu, keďže Heat vinou zranení aj koronavírusu nemajú dostatok hráčov.

Päť prípadov koronavírusu hlási aj úradujúci španielsky majster Altético Madrid.

Nakazili sa tréner Diego Simeone, kapitán Koke, útočníci Antoine Griezmann, Joao Felix a stredopoliar Hector Herrera. Všetkých päť členov majstrovského tímu je podľa informácií agentúry DPA v domácej karanténe a bez symptómov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Tri veľkokluby hlásia až 19 pozitívnych osôb, vrátane Simeoneho