Bol zapletený v nelegálnom obchode so vstupenkami. Funkcionára FIFA zbavili obvinení

Jerome Valcke
Jerome Valcke (Autor: TASR/AP)
SITA|12. okt 2024 o 15:22

Jérome Valcke stále nesmie pôsobiť vo futbale, dištanc od FIFA má do roku 2032.

ŽENEVA. Švajčiarska generálna prokuratúra ukončila trestné konanie voči bývalému funkcionárovi Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jéromovi Valckemu v súvislosti s údajným nelegálnym predajom vstupeniek pre majstrovstvá sveta v Brazílii 2014.

Valckeho ešte v septembri 2015 suspendovali z postu generálneho sekretára FIFA na základe obvinení podnikateľa Bennyho Alona. FIFA ho následne po štyroch mesiacoch prepustila a zakázala mu pôsobiť vo futbale.

"Verdikt o plnej nevine pána Valckeho sme vždy očakávali," vyhlásili jeho právnici Patrick Hunziker a Elisa Bianchettiová.

Hoci bol Valcke zbavený obvinení v niektorých prípadoch, iné trestné konania súvisiace s udeľovaním mediálnych práv stále prebiehajú na švajčiarskom Federálnom najvyššom súde.

Tento prípad sa týka aj Nassera al-Khelaifiho, šéfa francúzskeho klubu Paríž Saint-Germain, ktorého dvakrát oslobodili od obvinení z ovplyvňovania funkcionár FIFA.

Valcke pôsobil ako spolupracovník dlhoročného prezidenta FIFA Seppa Blattera od roku 2007 až do ich spoločného zosadenia z funkcií v dôsledku vyšetrovania medzinárodných futbalových predstaviteľov Spojenými štátmi americkými a švajčiarskymi federálnymi úradmi.

Napriek ukončeniu niektorých konaní má 64-ročný Valcke stále zákaz pôsobiť vo futbale až do roku 2032.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Bol zapletený v nelegálnom obchode so vstupenkami. Funkcionára FIFA zbavili obvinení