Vychádzajúce hviezdy zavítajú na Slovensko. Do európskeho šampionátu zostáva rok

Adrián Kaprálik (vľavo) v prípravnom zápase Španielsko U21 - Slovensko U21.
Adrián Kaprálik (vľavo) v prípravnom zápase Španielsko U21 - Slovensko U21. (Autor: Facebook Slovenský futbalový zväz)
TASR|11. jún 2024 o 16:54

Žreb ME vo futbale hráčov do 21 rokov je naplánovaný na 3. decembra 2024.

BRATISLAVA. Presne o rok odštartujú na Slovensku ME vo futbale hráčov do 21 rokov. Od 11. do 28. júna 2025 absolvujú tímy v ôsmich mestách spolu 31 zápasov.

Hrať sa bude v Bratislave, Trnave, Dunajskej Strede, Nitre, Trenčíne, Žiline, Košiciach a Prešove. Predaj vstupeniek sa začne na jeseň 2024.

Mladé hviezdy svetového futbalu

Fanúšikov čaká jedno z najväčších športových podujatí, aké sa kedy na Slovensku organizovali.

Na štadiónoch sa predstavia vychádzajúce futbalové hviezdy, ktoré majú i napriek nízkemu veku nemalé skúsenosti.

V troch kvalifikačných stretnutiach sa napríklad v drese Holandska predstavil finalista tohtoročnej edície Ligy majstrov Ian Maatsen z Borussie Dortmund.

"Oranjes" sa už v predstihu stali prvým istým účastníkom finálového turnaja okrem reprezentácie Slovenska, ktorá má ako hostiteľská krajina isté miesto.

O miestenku na ME bojuje i reprezentácia Grécka s brankárom Konstantinosom Tzolakisom, hráčom klubu Olympiakos Pireus, ktorý vyhral Európsku konferenčnú ligu UEFA.

Konstantinos Tzolakis počas finále Európskej konferenčnej ligy.
Konstantinos Tzolakis počas finále Európskej konferenčnej ligy. (Autor: TASR/AP)

Na postupovej priečke pred záverečnými zápasmi kvalifikácie je i reprezentácia Talianska.

Jej dres si v piatich dueloch obliekol Matteo Ruggeri z Atalanty Bergamo, víťaza Európskej ligy.

Priaznivé ceny

Predaj vstupeniek by sa podľa oficiálnej stránky SFZ mal začať na jeseň 2024 a po oficiálnom žrebe 3. decembra 2024 sa spustí druhá fáza predaja, už na konkrétne zápasy jednotlivých tímov podľa výsledku žrebu.

"Teším sa, že sme už v záverečnej fáze ohľadne dohody s UEFA o výške vstupného, ktoré by malo byť fanúšikov prijateľné a za 4-člennú rodinu by nemalo presiahnuť cenu rodinného vstupného napríklad v kine.

Keďže na Slovensku budeme mať možnosť privítať budúce hviezdy futbalu, verím, že o podujatie budú mať diváci záujem," uviedol generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu Peter Palenčík pre portál futbalsfz.sk.

Zlepšujeme sa, hovorí tréner Kentoš

Starosti s postupom slovenských mladíkov obišli, no napriek tomu nezaháľajú.

"Sme zhruba v polovici našej prípravy na domáce EURO. Za uplynulý rok sa nám podarilo vybudovať dobré základy nášho herného systému a postupne sa posúvame dopredu.

Absolvovali sme prípravné zápasy proti súperom rôznej kvality, v ktorých sme si mohli vyskúšať rozličné varianty našej hry. Dôležité pritom je, že sa zlepšujeme," povedal tréner Jaroslav Kentoš.

Tréner Jaroslav Kentoš (vpravo) po prípravnom zápase Španielsko U21 - Slovensko U21.
Tréner Jaroslav Kentoš (vpravo) po prípravnom zápase Španielsko U21 - Slovensko U21. (Autor: Facebook Slovenský futbalový zväz)

Jeho zverencov ešte čaká bohatý program: "V tomto kalendárnom roku nás ešte čakajú tri zrazy, počas ktorých odohráme dohromady šesť prípravných zápasov.

Koncom roka je naplánovaný žreb majstrovstiev Európy, kde sa dozvieme našich súperov v základnej skupine. Podľa výsledkov žrebu potom budeme hľadať našich súperov na prípravné zápasy v marci 2025."

Žreb finálového turnaja ME hráčov do 21 rokov 2025 je naplánovaný na 3. decembra 2024. Po tomto termíne bude tiež známy detailný harmonogram zápasov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vychádzajúce hviezdy zavítajú na Slovensko. Do európskeho šampionátu zostáva rok