Mucha: Zaradili sme spiatočku a cúvame. Čuduje sa, že bývalí hráči sú ticho

Slovenskí futbalisti si v Lige národov výrazne skomplikovali šancu na postup.

Mucha: Zaradili sme spiatočku a cúvame. Čuduje sa, že bývalí hráči sú ticho

Slovenskí futbalisti si v Lige národov výrazne skomplikovali šancu na postup. (Autor: TASR)
Slovenskí futbalisti si v Lige národov výrazne skomplikovali šancu na postup.
Slovenskí futbalisti si v Lige národov výrazne skomplikovali šancu na postup. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|15. jún 2022 o 10:20

Problém tohto tímu je viditeľný, hovorí.

Mala to byť povinná jazda. Po prepade do C-divízie Ligy národov pomýšľali slovenskí futbalisti na okamžitý návrat do vyššej kategórie.

Ich plán však dostal vážne trhliny. Po štyroch zápasoch a najmä po dvoch prehrách s Kazachstanom už nemajú postup vo vlastných rukách.

„Pravdepodobne sa budeme ďalej trápiť v C-divízii. Bohužiaľ,“ hovorí pre Sportnet bývalý reprezentačný brankár a účastník MS 2010 i EURO 2016 JÁN MUCHA.

Ako by ste charakterizovali stav, v ktorom sa nachádza slovenská reprezentácia?

Neviem, či sa dá opísať dvomi vetami to, kde sa momentálne nachádzame. Je to na hlbšiu analýzu. Nedokážeme uhrať prijateľné výsledky s podpriemernými mužstvami. Situácia nie je ideálna, čo nás, fanúšikov slovenského futbalu, neteší.

Slováci v priebehu ôsmich dní dvakrát prehrali s Kazachstanom, ktorému v rebríčku FIFA patrí 125. miesto. Prečo?

Lebo súper viac chcel, bol jednotný a bojovný. Zároveň slabší než my, ale to nič neznamená. Mali sme prevahu v držaní lopty i všetkých štatistických ukazovateľoch, ale ak sa do toho nevloží srdce, nasadenie a mužstvo nepracuje ako celok, tak nastáva problém.

Kazachom strelili Slováci v dvoch zápasoch jediný gól. Len raz skórovali aj pri výhrach nad Bieloruskom a Azerbajdžanom. Chýba tímu väčšia kvalita?

Môžeme sa vyhovárať na to, že nemáme útočníkov či na novú generáciu, ale nepripisoval by som to tomu. Máme hráčov, ktorí hrávajú v dobrých ligách v zahraničí. Reprezentácia je však niečo iné, je to obraz nášho futbalu.

Bohužiaľ, zaradili sme výraznú spiatočku a cúvame. Pritom kvalita v mužstve je, za tým si budem stáť. Hoci možno nie taká, ako pred desiatimi rokmi.

V Nur-sultane začalo mužstvo aktívne, ale jeho sebadôveru naštrbil veľmi lacný úvodný gól.

Nemyslím si, že to bol rozhodujúci moment. Hrala sa len 18. minúta, do konca zápasu zostávalo veľa času. Proti takému súperovi si musíme vytvoriť desať gólových šancí a vyhrať aspoň 3:1. Problém je niekde inde a je dosť viditeľný.

V čom je teda problém?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Mucha: Zaradili sme spiatočku a cúvame. Čuduje sa, že bývalí hráči sú ticho