FC Barcelona má dohodnutú prvú letnú posilu, rokovania priniesli aj netradičnú klauzulu

Iňigo Martinez v drese Athletic Bilbao.
Iňigo Martinez v drese Athletic Bilbao. (Autor: TASR)
SITA|5. jún 2023 o 16:54

Klub momentálne rokuje s predstaviteľmi La Ligy o schválení plánu ekonomickej životaschopnosti.

BRATISLAVA. Španielsky futbalový šampión FC Barcelona sa dohodol na dvojročnej spolupráci so skúseným 32-ročným obrancom Iňigom Martínezom.

Ako uvádza web denníka Marca, tento stopér bol dlhodobo v hľadáčiku katalánskeho klubu.

Futbalový riaditeľ organizácie z Camp Nou Mateu Alemany ho chcel získať už vlani, no vtedy ešte mal s Athleticom Bilbao platný kontrakt, ktorý vyprší 30. júna 2023.

Klub momentálne rokuje s predstaviteľmi La Ligy o schválení plánu ekonomickej životaschopnosti, ktorý načrtne možnosti „blaugranas“ v nasledujúcom prestupovom období.

Ak bude schválený v podmienkach, ktoré klub očakáva, oficiálne oznámenie o angažovaní Martíneza na seba nenechá dlho čakať.

Existuje však možnosť, že by vedenie najvyššej španielskej súťaže tento plán úplne alebo čiastočne zmarilo, čo by obmedzilo barcelonské možnosti na transferovom trhu.

V dohode medzi klubom a hráčom je údajne zakotvená klauzula, ktorá súvisí s finančnými problémami FC Barcelona.

V prípade, že FCB nebude schopný podpísať zmluvu s odchovancom Realu Sociedad San Sebastián, obranca si bude môcť hľadať nového zamestnávateľa a barcelonskí funkcionári mu budú musieť kompenzovať platový rozdiel, ak by v novom pôsobisku mal zarábať menej ako na Camp Nou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»FC Barcelona má dohodnutú prvú letnú posilu, rokovania priniesli aj netradičnú klauzulu