Nemecko sa vyrovnáva s odchodom opôr. Inkasovalo najrýchlejší gól za 50 rokov

Momentka zo zápasu Holandsko - Nemecko
Momentka zo zápasu Holandsko - Nemecko (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
TASR|11. sep 2024 o 11:11

Bol to zábavný zápas, zhodnotil tréner Nagelsmann.

AMSTERDAM Nemeckí futbaloví reprezentanti inkasovali v utorkovom zápase Ligy národov proti Holandsku (2:2) najskorší gól za uplynulých 50 rokov.

Zaslúžil sa o to stredopoliar Tijjani Reijnders, ktorý otvoril skóre po 99 sekundách hry.

Obe strany išli do súboja po vysokých víťazstvách v úvodnom kole. Holanďania zdolali Bosnu a Hercegovinu 5:2, Nemci deklasovali Maďarov 5:0.

Napriek tomu, že šláger utorkového programu v Amsterdame sa začal lepšie pre domáce mužstvo, hostia stav otočili ešte pred zmenou strán zásluhou Deniza Undava a novozvoleného kapitána Joshuu Kimmicha. Konečný výsledok na 2:2 spečatil v 51. minúte domáci Denzel Dumfries.

Nemecký tréner Julian Nagelsmann bol po stretnutí spokojný. "Bol to zábavný zápas, ktorý sa pre nás začal zle. Ale po inkasovanom góle sme sa vrátili do hry naozaj dôrazne. Dali sme dva góly a myslím si, že sme si zaslúžili po polčase viesť," skonštatoval pre portál uefa.com.

"Prvých desať minút druhého polčasu sme sa trochu trápili, pretože tlak súpera sa zvýšil. Potom sme mali väčšiu šancu streliť tretí gól a myslím si, že sme boli k víťazstvu o niečo bližšie ako Holanďania," dodal Nagelsmann.

Podľa ofenzívneho stredopoliara Jamala Musialu sa tím stále vyrovnáva s odchodom dlhoročných opôr Manuela Neuera, Thomasa Müllera, Toniho Kroosa a Ilkaya Gündogana, ktorí po domácich ME ukončili reprezentačné kariéry.

"Nebol to náš deň, ale musíme sa z toho poučiť. Potrebujeme si byť viac istí pri hre s loptou, ale môžeme si zo zápasu odniesť aj nejaké pozitíva. Prišli sme o štyri legendy, ale je to proces. Atmosféra je naďalej naozaj dobrá."

Namiesto zraneného útočníka Niclasa Füllkruga dostal na hrote šancu Undav a vo svojom štvrtom zápase v nemeckých farbách sa Nagelsmannovi odvďačil premiérovým gólom.

"Som šťastný, že som strelil svoj prvý reprezentačný gól, ale bol by som ešte šťastnejší, keby sme proti skutočne dobrému tímu získali všetky tri body," povedal 28-ročný útočník. Nemecko je na čele skupiny vďaka lepšiemu skóre, oba tímy majú na konte po štyri body.

Nagelsmannov náprotivok Ronald Koeman videl výkon svojich zverencov pozitívne, ale priznal, že jeho tím strácal v prvom polčase loptu príliš ľahko.

"Dnes sa pre nás udialo veľa veľmi dobrých vecí. V prvom polčase bolo niekoľko nedbalých momentov, čo nám spôsobilo problémy a v defenzíve sme museli ísť príliš hlboko.

Najväčšie šance sme mali z protiútoku, ale bolo nám jasné, že proti Nemecku prídu chvíle, keď budeme mať problémy. Celkovo si myslím, že tento týždeň bol pre tím veľkým komplimentom," zhodnotil pre holandskú televíziu NOS.

Šesťdesiatjedenročného kouča nepotešilo zranenie Nathana Akeho, ktorý odišiel z trávnika ešte pred koncom prvého polčasu.

"Vyzerá to na svalové zranenie, aj keď si nie som istý," povedal po stretnutí a dodal, že viac ukážu následné testy. Podľa kapitána "oranjes" Virgila van Dijka bol výsledok duelu spravodlivý.

"Hrali sme dobre. Som veľmi rád za náš tlak na začiatku druhého polčasu a ako sme si držali loptu. V prvom polčase sme príliš často utekali dozadu, ale druhý polčas sme začali výborne, najmä gólovo. Vytvorili sme si šance a chalani, ktorí nastúpili, sa ukázali v dobrom svetle. To je to, čo chceme," uviedol 33-ročný stopér.

Maďarsko v druhom dueli skupiny remizovalo doma s Bosnou a Hercegovinou 0:0 a pre oba tímy to bol prvý bodový zisk v novom ročníku LN.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nemecko sa vyrovnáva s odchodom opôr. Inkasovalo najrýchlejší gól za 50 rokov