Expert velebí Slováka: Prestúpi do veľkoklubu a bez problémov sa presadí aj tam

Leo Sauer oslavuje prvý gól. Prvý ho objal Hancko.

Expert velebí Slováka: Prestúpi do veľkoklubu a bez problémov sa presadí aj tam

Leo Sauer oslavuje prvý gól. Prvý ho objal Hancko. (Autor: REUTERS)
Leo Sauer oslavuje prvý gól. Prvý ho objal Hancko.
Leo Sauer oslavuje prvý gól. Prvý ho objal Hancko. (Autor: REUTERS)
Pavol Spál|29. okt 2023 o 10:00

Hancko sa stal hitom, prevýšil všetky očakávania.

Spomína na traumu, keď AS Trenčín pokoril jeden z najväčších holandských klubov. Hovorí príbeh o dvoch Slovákoch, ktorí urobili v Rotterdame veľký dojem.

"Hancko je najdôležitejším hráčom Feyenoordu a Leo Sauer má veľkú budúcnosť," tvrdí v rozsiahlom rozhovore pre Sportnet IAN JONGSTE, šéfredaktor FR12.

Je to najväčšia spravodajská stránka, ktorá informuje o Feyenoorde Rotterdam. Iba na Facebooku má viac ako 134-tisíc sledovateľov. 

Čo znamená pre Feyenoord Dávid Hancko? 

Je vlastne neuveriteľné, že Dávid u nás stále hrá. Od svojho príchodu v lete 2022 nevynechal ani jeden súťažný zápas. Jeho prehľad, pokoj pri vedení lopty, defenzívne zákroky, ale najmä tvorenie v útočnej fáze sú neoceniteľné.  

V reprezentácii alternuje ako ľavý obranca, zatiaľ čo vo Feyenoorde odohral na tomto poste len úvodné dva zápasy, ihneď po svojom príchode. Bolo to kvôli nedostatku hráčov na kraji defenzívy.

Následne prešiel na post ľavého obrancu mládežnícky reprezentant Quilindschy Hartman, a tak mohol Hancko začať hrať ako stredný obranca. V Eredivisie, Európskej lige aj v Lige majstrov ukázal, že s útočníkmi nemá žiadne problémy. 

Okrem toho strelil už päť gólov, čo väčšinu priaznivcov neprekvapí, keďže sa často podieľa na tvorbe hry. Je veľmi pravdepodobné, že budúce leto odíde za veľmi vysoký poplatok do niektorého z najlepších európskych klubov a bez problémov sa prispôsobí aj tam.  

Vzhľadom na históriu Rotterdamu je tvrdá práca v DNA mesta. Aj v klube ako Feyenoord je to niečo, čo sa od vás očakáva. Priaznivci sa tešia, keď hráči dávajú pre klub všetko a presne to Hancko robí.

Aj toto sa dozviete v článku

  • Ako Hancko prevýšil všetky očakávania?
  • Aký to bol obchod? Ako sa stal Hancko hitom?
  • Aká plány má Feyenoord s Hanckom a Sauerom?
  • Prečo Hancko vyvolal rozporuplné reakcie?
  • Aký dojem urobil Leo Sauer? Čo ho čaká?
  • Ako Trenčín traumatizuje Feyenoord?
  • Prečo Hancko zostane hrdinom?
  • Čo mu chýba?

Akú povesť má Hancko v klube? 

Hancko priniesol do obrany určitý pokoj, ktorý bol naozaj potrebný. Roky sme mali vo Feyenoorde slabších stredných obrancov. Potom prišiel Marco Senesi, ktorý už bol špičkový, ale Hancko je v skutočnosti ešte lepší. 

V rámci klubu pôsobí Hancko ako železný a nezlomný muž. Každý hráč a zamestnanec, ktorého sa naňho opýtate, ho chváli. Je prvý, kto do klubu prichádza, a posledný, kto odchádza. To nám povedal práve tréner Arne Slot. Vo Feyenoorde existuje tzv. ´raňajkový klub, ktorý súvisí s Hanckom.

Ako? Môžete byť konkrétnejší?

Je to malá skupina hráčov, ktorí

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Eredivisie»Expert velebí Slováka: Prestúpi do veľkoklubu a bez problémov sa presadí aj tam