De Bruyne kritizoval spoluhráčov aj trénera. Musíme byť lepší vo všetkom, tvrdí

Kevin de Bruyne v objatí s Kylianom Mbappém po zápase Francúzsko - Belgicko v Lige národov.
Fotogaléria (15)
Kevin de Bruyne v objatí s Kylianom Mbappém po zápase Francúzsko - Belgicko v Lige národov. (Autor: REUTERS)
SITA|10. sep 2024 o 16:50

Belgičania v zápase Ligy národov nestačili na Francúzsko.

BRATISLAVA. Kevin De Bruyne ostro kritizoval prístup svojich spoluhráčov a taktiku trénera po pondelňajšej prehre Belgicka 0:2 v Francúzsku v rámci A-divízie Ligy národov 2024/2025.

Hráč anglického Manchestru City neskrýval svoje sklamanie počas zápasu v Lyone, najmä v závere, keď zúfalo dvíhal ruky a krútil hlavou.

„Musíme byť lepší vo všetkých ohľadoch,“ povedal 33-ročný De Bruyne belgickej televíznej stanici VTM.

„Ak chceme byť na určitej úrovni, ale už na to nemáme, aspoň to musíme dať do toho všetko. Ak ani to nebudeme robiť, je po všetkom,” doplnil.

Fotogaléria zo zápasu Francúzsko - Belgicko (Liga národov)

De Bruyne bol členom belgickej "zlatej generácie", ktorá sa dostala na 1. miesto v rebríčku FIFA, no nikdy sa nedostala do finále veľkých turnajov.

Tréner Domenico Tedesco, ktorý prevzal vedenie tímu pred ME v Nemecku, je pod tlakom pre svoju obrannú taktiku, čo spomenul aj De Bruyne vo svojich emotívnych pozápasových vyjadreniach.

„Máme príliš mnoho hráčov vzadu, čo bráni prepojeniu medzi útočníkmi,” povedal reprezentačný kapitán a dodal, že "iné veci sú neakceptovateľné", no bližšie nekonkretizoval, čo tým myslel.

Matteo Guendouzi (vľavo) a Kevin De Bruyne v zápase Francúzsko - Belgicko v Lige národov.
Matteo Guendouzi (vľavo) a Kevin De Bruyne v zápase Francúzsko - Belgicko v Lige národov. (Autor: TASR/AP)

Tréner Tedesco vyjadril pochopenie pre De Bruyneho pocity, keď uviedol: „Má mentalitu víťaza. Je emotívny, sklamaný a niekedy povie takéto veci.“

Belgicko, ktoré kleslo na 6. miesto v rebríčku FIFA, čelí tomu, že pri žrebovaní kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta v roku 2026 nebude medzi najvyššie nasadenými tímami.

Mužstvo už nedisponuje takou hviezdnou silou ako pred desiatimi rokmi, keď malo hráčov ako Eden Hazard, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Thibaut Courtois či Romelu Lukaku.

Pre zranenia, ktoré v ostatných rokoch ovplyvnili De Bruynea, možno tento hráč už dlho nebude súčasťou belgického tímu, čo by mohlo znamenať koniec jednej kapitoly belgického futbalu.

Tabuľka skupiny 2 A-divízie Ligy národov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»De Bruyne kritizoval spoluhráčov aj trénera. Musíme byť lepší vo všetkom, tvrdí