Poliaci sú už skeptickejší, Rusi sa totiž odvolali na arbitrážny súd

Poľský útočník Robert Lewandowski.
Poľský útočník Robert Lewandowski. (Autor: TASR)
SITA, TASR|8. mar 2022 o 17:15 (aktualizované 8. mar 2022 o 18:50)

FIFA zatiaľ nevydala k veci jasné stanovisko.

BRATISLAVA. Poľská futbalová reprezentácia sa obáva, že Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) vráti Rusku možnosť zúčastniť sa na baráži o postup na majstrovstvá sveta v Katare, v ktorej ho stopla pre inváziu na Ukrajine.

FIFA síce ruskú reprezentáciu aj kluby vylúčila z medzinárodných súťaží, ale v oficiálnej správe upozornila, že verdikt platí len do ďalšieho rozhodnutia.

Ruský futbalový zväz sa v utorok odvolal na Športový arbitrážny súd (CAS) voči tomuto rozhodnutiu zo strany FIFA a tiež UEFA.

CAS by mal o sťažnosti rozhodnúť v priebehu niekoľkých dní. RFU sa podľa informácií AP odvolala aj proti mnohým futbalovým federáciám.

Sú medzi nimi i poľská, švédska a česká, ktorých reprezentácie odmietli proti Rusku nastúpiť v barážových zápasoch o postup na tohtoročné MS v Katare.

Poľské média nedávno predčasne informovali o účasti ich reprezentantov v barážovom finále, aktuálne však začínajú byť skeptické.

"Ak sa Rusko za nejaký čas z Ukrajiny stiahne, FIFA ho bude chcieť hneď vrátiť do súťaží," napísal jeden z najvýznamnejších poľských serverov onet.pl.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Poliaci sú už skeptickejší, Rusi sa totiž odvolali na arbitrážny súd