Lewandowského zastúpil Dembélé. Mali sme smolu, krútil hlavou Oblak

Ousmane Dembélé (prvý sprava) sa teší s hráčmi FC Barcelona.
Ousmane Dembélé (prvý sprava) sa teší s hráčmi FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. jan 2023 o 11:30

Katalánci majú na čele tabuľky trojbodový náskok pred druhým Realom Madrid.

MADRID. Aj bez kanoniera Roberta Lewandowského zvládli futbalisti FC Barcelona nedeľňajší šláger španielskej La Ligy 2022/2023 na ihrisku Atlética Madrid.

„Barca“ zvíťazila na štadióne Wanda Metropolitano 1:0 a keďže Real Madrid deň predtým prehral vo Villarreale (1:2), vytvorila si na čele tabuľky trojbodový náskok pred „bielym baletom“.

„V tomto zápase sme potvrdili, že sme skutočnými kandidátmi na majstrovský titul,“ poznamenal po stretnutí barcelonský kouč Xavi Hernández. Triumf „blaugranas“ na horúcej madridskej pôde zariadil v 22. minúte vicemajster sveta Ousmane Dembélé.

„Vedeli sme, že bude ťažké vyhrať tu, ale Real Madrid stratil body vo Villarreale, tak sme si vraveli, že musíme využiť túto príležitosť. Naďalej však musíme zbierať body,“ povedal kapitán Barcelony Sergio Busquets.

Kľúčového hráča nahradil Fati

Kataláncom chýbal Poliak Lewandowski, s 13 gólmi najlepší strelec súťaže, keďže si odpykáva trojzápasový trest za vylúčenie v zápase proti Osasune Pamplona ešte pred majstrovstvami sveta.

V nedávnom barcelonskom derby proti Espanyolu (1:1) nastúpil, keďže mu súd dočasne zrušil trest, no vzápätí mu ho obnovil, a preto na trávnik Atlética Madrid nemohol vybehnúť.

Na Lewandowského pozícii v útoku zaskočil Ansu Fati, ktorý v stredu zabránil blamáži Barcelony v Copa del Rey, keď v predĺžení rozhodol o triumfe 4:3 na trávniku treťoligového CF Intercity.

„Bolo dôležité, že sme zvíťazili bez Roberta, ktorý je pre nás kľúčovým hráčom,“ povedal Xavi.


Smola na kopačkách Griezmanna

Duel sa napokon mohol skončiť aj nerozhodne, ale gólovú strelu Antoina Griezmanna v úplnej koncovke stretnutia zastavil na bránkovej čiare Ronald Araújo.

„Väčšinu zápasu sme hrali dobre. Vytvorili sme si šance, ale mali sme trochu smolu. Mohli sme streliť niekoľko gólov, ale lopta nám skrátka nesadla,“ vyhlásil gólman Atlética Jan Oblak.

Madridskí „Los Colchoneros“ po nedeľňajšej prehre figurujú v tabuľke na 5. priečke s 27 bodmi, na FC Barcelona strácajú už 14 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Lewandowského zastúpil Dembélé. Mali sme smolu, krútil hlavou Oblak