Grendela prekvapil predčasný koniec v Podbrezovej. S novým klubom má smelé plány

Erik Grendel.
Erik Grendel. (Autor: TASR)
SITA|5. jan 2023 o 15:53

Uvedomujem si, že vek sa zastaviť nedá, vraví.

BRATISLAVA. Slovenského futbalového stredopoliara Erika Grendela prekvapilo, že s ním fortunaligový klub FK Železiarne Podbrezová počas zimnej prestávky predčasne ukončil spoluprácu napriek platnej zmluve.

Tridsaťštyriročný rodák z Handlovej pomohol Podbrezovej k štvrtému miestu v jesennej časti aktuálnej sezóny v najvyššej slovenskej súťaži, v 15 zápasoch zaznamenal tri gólové prihrávky.

V jari bude zrejme pokračovať v druholigovom Pohroní, s ktorým stále rokuje.

Grendel: Treba si dávať vysoké ciele

"Viem to už zhruba mesiac. K tejto téme sme si sadli po poslednom jesennom zápase. Bol som trochu prekvapený, pretože som mal platnú zmluvu do leta. Myslel som si, že to s chlapcami dotiahnem do konca sezóny a že spolu spravíme pekný výsledok.

Zámery vedenia boli iné a ja som ich s pokorou akceptoval. Klub mal na to svoje dôvody, takže sme si podali ruky a pekne ukončili našu spoluprácu," vysvetlil pre oficiálny fortunaligový web.

Grendel je trojnásobný slovenský majster s ŠK Slovan Bratislava či štvornásobný víťaz Slovenského pohára vo futbale (trikrát so Slovanom a raz so Spartakom Trnava).

Podbrezovej pomohol k postupu medzi elitu a o niečo podobné sa pokúsi aj v FK Pohronie.

"Dostal som serióznu ponuku od klubu, ktorý chce takisto ako Podbrezová pracovať s mladými hráčmi, tých má potiahnuť skúsenejšia os tímu. Na túto rolu som zvyknutý a teším sa na ňu. Nejdem do Pohronia s tým, že chcem hrať v strede tabuľky.

Môj cieľ je prispieť k posunu nahor a keď aj nie túto sezónu, tak v tej budúcej bude naša ambícia bojovať o popredné priečky. Nechce sa mi držať sa priemeru ani v tomto veku. Treba si dávať vysoké ciele a túto mentalitu sa pokúsim takisto vštepiť chlapcom v šatni," povedal trojnásobný účastník skupinovej fázy Európskej ligy.

Rozmýšľa už o budúcnosti po kariére

Grendel odohral v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži zatiaľ 286 zápasov a strelil v nich 20 gólov. Podľa neho sa súťaž od začiatku jeho kariéry zlepšila.

"Teším sa, že sa mnoho štadiónov zmenilo k lepšiemu. Ale trebárs aj mediálny záujem je neporovnateľný s ešte nedávnou minulosťou. Dnes sa dajú sledovať priame prenosy zo všetkých zápasov kola. Ľudia si môžu prísť na svoje. Už len aby si po pandémii našli cestu na štadión vo väčšom počte.

Mnohé zápasy za návštevu určite stoja. V súťaži nájdeme veľa zaujímavých mladých hráčov, liga je celkovo mladá. O kvalite najlepšie hovoria výsledky tímov na medzinárodnej scéne," myslí si bývalý kapitán slovenskej reprezentácie do 21 rokov, ktorý už pomaly rozmýšľa o budúcnosti po kariére futbalistu.

"Chcel by som zostať pri futbale, ktorému sa venujem celý život a rád by som bol jeho súčasť aj po zavŕšení hráčskej kariéry. Chcel by som svoje skúsenosti odovzdávať ďalej, môj cieľ je stať sa dobrým trénerom. Čas ukáže. Plánujem hrať ešte aspoň rok a pol a potom by som sa rád vrhol na štúdium najvyššej trénerskej licencie.

Uvidíme, ako na tom budem zdravotne a akú budem mať formu. Uvedomujem si, že vek sa zastaviť nedá. V každom prípade, konca aktívnej kariéry sa nebojím a teším sa aj na obdobie, ktoré príde po nej," dodal Grendel, ktorý by si vraj v prípade postupu Pohronia z II. ligy ešte rád zahral v najvyššej súťaži.

Tabuľka Fortuna ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
22
14
6
2
39:17
48
V
V
V
R
V
2
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
22
14
5
3
47:23
47
V
R
R
R
V
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
22
12
4
6
39:26
40
P
V
P
V
V
4
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
22
9
8
5
32:24
35
R
R
V
R
V
5
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
22
9
4
9
34:33
31
V
V
P
V
P
6
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
22
9
4
9
34:37
31
V
V
R
V
R
7
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
22
7
9
6
24:22
30
P
P
V
V
R
8
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
22
4
11
7
28:35
23
R
R
R
R
R
9
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
22
6
5
11
22:34
23
R
R
P
P
P
10
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
22
5
7
10
20:33
22
R
P
R
P
P
11
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
22
4
7
11
19:31
19
P
P
V
P
P
12
MFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský Mikuláš
22
1
6
15
17:40
9
P
P
P
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Grendela prekvapil predčasný koniec v Podbrezovej. S novým klubom má smelé plány