V národnom drese má najviac štartov. Srb reprezentoval viac ako 16 rokov, rozhodol sa skočiť

Dušan Tadič.
Dušan Tadič. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. júl 2024 o 16:09

Hral aj na nedávno ukončenom EURO 2024.

BELEHRAD. Srbský futbalový krídelník Dušan Tadič ukončil reprezentačnú kariéru vo veku 35 rokov.

V drese národného tímu, ktorý viedol ako kapitán na uplynulých dvoch veľkých šampionátoch, končí po 16-rokoch.

Tadič debutoval za Srbsko v roku 2008. Odvtedy zaň odohral 111 zápasov, v ktorých strelil 23 gólov a pridal 40 asistencií.

Na konte má najviac štartov v histórii srbského tímu, druhý Branislav Ivanovič ich má o šesť menej. Tadič sa predstavil aj na uplynulých ME v Nemecku, v úvodnom skupinovom stretnutí s Anglickom (0:1) však neštartoval v základnej zostave.

Skúseného krídelníka to nahnevalo a po zápase sa musel svojim spoluhráčom i trénerovi Draganovi Stojkovičovi ospravedlniť.

"Stojím si za názormi, ktoré som vyjadril. Zdôrazňujem, že som nemal v úmysle uraziť svojich spoluhráčov ani nikoho iného, ​​kto bol súčasťou srbského tímu v Nemecku.

Hlavným dôvodom tohto oznámenia je to, že som sa rozhodol rozlúčiť s dresom Srbska," uviedol Tadič na svojom Instagrame.

Do reprezentácie by sa jedného dňa rád vrátil v inej funkcii: "Po mojej hráčskej kariére chcem zostať pri futbale a nie je nič lepšie ako pomôcť svojej krajine, ak sa to dá.

So svojou rodinou a priateľmi, na tribúne či pred obrazovkou budem vždy verný fanúšik Srbska."

Na klubovej úrovni pôsobí Tadič vo Fenerbahce Istanbul, s tureckým klubom má podpísaný kontrakt do konca budúcej sezóny. Informácie priniesla agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V národnom drese má najviac štartov. Srb reprezentoval viac ako 16 rokov, rozhodol sa skočiť