Francúzi prišli o ďalšieho hráča. Zranil sa tesne pred odletom

Francúzsky záložník Lipska Christopher Nkunku.
Francúzsky záložník Lipska Christopher Nkunku. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. nov 2022 o 07:52 (aktualizované 16. nov 2022 o 08:29)

Už predtým im pre zranenia vypadli z kádra N'Golo Kante i Paul Pogba.

PARÍŽ. Tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Didier Deschamps musel na poslednú chvíľu urobiť zmenu v kádri pre blížiace sa majstrovstvá sveta v Katare.

Útočník Christopher Nkunku si zranil ľavú nohu počas tréningu pri súboji so stredopoliarom Eduardom Camavingom a krátko pred odletom výpravy do dejiska šampionátu ho v zostave nahradil Kolo Muani.

Dvadsaťpäťročný Nkuku sa stal najlepším hráčom Bundesligy za sezónu 2021/2022, v drese klubu RB Lipsko nastrieľal 35 gólov a pridal 14 asistencií.

V aktuálnom ročníku už skóroval 17-krát v doterajších 23 zápasoch. Muani hrá v sezóne 2022/2023 v nemeckom Eintrachte Frankfurt, kam v lete prestúpil z francúzskeho Nantes. Za "Les Bleus" zatiaľ odohral dve stretnutia.

Úradujúci majstri sveta prídu na MS 2022 oslabení o viaceré opory. Deschampsovi chýbajú stredopoliari Paul Pogba a N'Golo Kanté.

Otázna je tiež účasť stredných obrancov Presnela Kimpembeho a Raphaela Varana. Obaja sa ešte nezotavili zo zranení v oblasti stehna.

Francúzi sa v základnej D-skupine na MS v Katare postupne stretnú s tímami Austrálie, Dánska a Tuniska. Zaujímavosťou je, že s Austrálčanmi a Dánmi sa stretli v skupinovej časti aj na šampionáte pred štyrmi rokmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Francúzi prišli o ďalšieho hráča. Zranil sa tesne pred odletom