Česi sa po hanbe v Gruzínsku zatvorili v šatni, proti Ukrajine musí prísť náprava

Giorgi Gocholeišvili uniká v súboji s Tomášom Součkom v zápase Gruzínsko - Česko v Lige národov.
Giorgi Gocholeišvili uniká v súboji s Tomášom Součkom v zápase Gruzínsko - Česko v Lige národov. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. sep 2024 o 13:17

Dvojica z anglického West Hamu Souček - Coufal zvolala po zápase bojovú poradu.

BRATISLAVA. Víkendová prehra Čechov v Gruzínsku (1:4) v rámci B-divízie Ligy národov sa zrodila po naivnom a bezkrvnom výkone. A taký sa už nesmie zopakovať.

To sú slová jedného z najskúsenejších českých hráčov Vladimíra Coufala, ktorý na pravej strane obranu či stredu poľa odohral celé stretnutie.

On a jeho spoluhráči by nevydarených vyše 90 minút v Tbilisi najradšej vymazali z pamäti, ale ešte dôležitejšie je poučiť sa, aby sa takáto prehra viac neopakovala.

"Bola v tom obrovská naivita z našej strany. To som predtým nikdy nezažil a dúfam, že už ani nezažijem," uviedol Vladimír Coufal, zástupca českého kapitána Tomáša Součka pre iDnes.cz.

Práve dvojica z anglického West Hamu Souček - Coufal zvolala po zápase bojovú poradu, na ktorej si so spoluhráčmi vyrozprávali všetko zlé, čo sa na trávniku udialo a čo predchádzalo štyrom gólom v českej bránke.

"Vysvetlili sme si to dosť jasne a dúfam, že to aj všetci pochopili. Na ďalší deň prišla analýza aj od trénerov a všetci sme sa zhodli, že to bola katastrofa.

Dvadsať minút to ako-tak išlo a potom si každý z nás začal robiť, čo chce. Veľa toho pred ďalšími zápasom nenatrénujeme, ale musíme sa pripraviť najmä mentálne. My starší by sme mali mladším vysvetliť, ako na to," pokračoval Coufal.

Utorkový zápas v pražskej Fortuna Aréne proti Ukrajincom by mal vyzerať úplne inak.

Na tom sa zhodnú hráči, tréneri aj fanúšikovia Česka. Na otázku, či budú hrať aj za trénera Ivana Hašeka, ktorý nevylúčil svoj koniec pri tíme po zápasoch, ako bol ten v Gruzínsku, Coufal odpovedal:

"Budeme hrať nie za trénera, ale za celé Česko. Chceme podať taký výkon, aby bol tréner na nás hrdý.

A ak bude, prinesie to aj dobrý výsledok. Ja si uvedomujem veľkú zodpovednosť, ktorá s tým prichádza."

Tabuľka skupiny 1 v B-divízii Ligy národov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Česi sa po hanbe v Gruzínsku zatvorili v šatni, proti Ukrajine musí prísť náprava