Ľudia sa na nás vykašlali, smútia Česi. Tribúny v Prahe si podmanili Ukrajinci

Ukrajinskí fanúšikovia na zápase Ligy národov v Prahe
Ukrajinskí fanúšikovia na zápase Ligy národov v Prahe (Autor: TASR/AP)
SITA|11. sep 2024 o 10:18

Mrzí ma, že nás v tom ľudia nechali, vravel Šulc.

PRAHA. Českí futbalisti zvládli domáci reparát za nevydarený súboj v Lige národov v Gruzínsku (prehra 1:4) a v Prahe zdolali Ukrajincov 3:2.

O dva české góly sa ešte v prvom polčase postaral ofenzívny stredopoliar Plzne Pavel Šulc (za Ukrajinu odpovedal Vladyslav Vanat), rozhodujúci zásah pridal v 80. min z pokutového kopu kapitán Tomáš Souček.

Ukrajinci hrozili najmä po zmene strán, ale česká obrana na čele s brankárom Matějom Kovářom odolávala ich útokom. Až v 84. min Heorhij Sudakov znížil na 2:3 z pohľadu hostí, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

A to aj napriek tomu, že hostia mali v pražskom Edene miestami drvivú prevahu v hľadisku aj na ihrisku.

"Odohrali sme nešťastný zápas. Napriek dvom streleným gólom sme prehrali, lebo sme robili veľké chyby v obrane," zhodnotil tréner Ukrajiny Serhij Rebrov na webe iDnes.cz.

Česi sa s 3 bodmi dostali v tabuľke 1. skupiny B-divízie LN na úroveň druhého Albánska, na čele je 6-bodové Gruzínsko a Ukrajina je bez bodu posledná.

V českom tíme mal dobrú náladu najmä strelec dvoch gólov Šulc, boli jeho prvé dva v reprezentačnom drese.

"Je to najviac, čo môže byť vo futbalovom živote. Aspoň ja to tak vnímam. Som za to veľmi vďačný, je to skvelé," hovoril 23-ročný ofenzívny hráč stredu poľa pre české médiá a pokračoval: "Pri prvom góle som musel čakať na výsledok videa, ale bol som si istý, že som si to postrážil a ofsajd to nebol. Pri druhom góle som rátal s tým, že by sa lopta mohla odraziť na vápno a šiel som tam.

Dal som si to na prsia a už som nad tým veľmi nepremýšľal. Pleskol som do toho a bol z toho krásny gól. Celkovo sme do zápasu išli s tým, že to odbojujeme a odčiníme vysokú prehru z Gruzínska. Myslím si, že sa to aj podarilo."

Šťastného strelca dvoch gólov po zápase predsa len čosi mrzelo. Bola to atmosféra na tribúnach v Edene, kde mali v takmer 19-tisícovom hľadisku výraznú prevahu Ukrajinci.

"Mrzí ma, že nás v tom ľudia nechali. Vedel som, že príde veľa Ukrajincov, lebo ich je u nás naozaj dosť, ale očakával som atmosféru pol na pol. Naozaj mi je veľmi ľúto, že sa na nás ľudia vykašľali po jednom skrate," dodal Šulc pre iDnes.cz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ľudia sa na nás vykašlali, smútia Česi. Tribúny v Prahe si podmanili Ukrajinci