Mení sa vysielateľ i čas duelu. Kde sledovať súboj s Azerbajdžanom? (TV program)

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona a hráč Dávid Hancko.
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona a hráč Dávid Hancko. (Autor: TASR)
Sportnet|14. okt 2024 o 09:15

Slovensko v Lige národov čaká zápas s Azerbajdžanom.

BRATISLAVA. Slovenskú futbalovú reprezentáciu po remíze so Švédskom 2:2 čaká už dnes ďalší zápas v rámci skupiny 1 C-divízie Ligy národov.

Zverenci Francesca Calzonu nastúpia v Baku proti domácemu Azerbajdžanu, ktorý pred vyše mesiacom zdolali v Košiciach po výsledku 2:0.

Slovenské góly delili len štyri minúty. Najskôr premenil pokutový kop Ondrej Duda a následne po akcii Dávida Hancka skóroval David Strelec.

Oproti piatkovému súboju so Švédmi na Tehelnom poli sa mení nielen čas úvodného výkopu, ale aj vysielateľ, ktorý bude zápas ponúkať fanúšikov.

Vysiela ho Slovenská televízia na stanici Šport, pričom začiatok je na 31-tisícovom Tofiq Bahramov Stadium naplánovaný na 18.00 h.

Šport
Kde sledovať futbal v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Z posledných piatich vzájomných duelov vyhrali Slováci štyri.

V kvalifikácii o postup na EURO 2020 vyhrali vonku 5:1 a doma 2:0. Následne v roku 2022 v rámci Ligy národov najskôr uspeli na ihrisku súpera najtesnejším skóre 1:0, ale v odvete prekvapivo prehrali v Trnave 1:2.

V aktuálnej edícii Ligy národov majú Slováci sedem bodov za dve výhry a jednu remízu. Patrí im druhá priečka, keďže Švédi majú lepšie skóre.

Prípadný úspech v tejto súťaži môže zohrať významnú úlohu v úsilí prebojovať sa na majstrovstvá sveta 2026, ktoré sa uskutočnia v troch krajinách Severnej Ameriky - USA, Kanade a Mexiku.

Napriek tomu, že európska kvalifikácia na MS vo futbale 2026 sa začína až 21. marca 2025, Slováci sa môžu k MS priblížiť už v tohtoročnej Lige národov.

Tabuľka skupiny 1 C-divízie Ligy národov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mení sa vysielateľ i čas duelu. Kde sledovať súboj s Azerbajdžanom? (TV program)