Spievali rasistické chorály. Hráči Argentíny počas osláv titulu údajne urážali Francúzov

Oslavy v Argetíne po zisku titulu Copa América
Oslavy v Argetíne po zisku titulu Copa América (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
SITA|16. júl 2024 o 15:24

Argentínčania spieval urážlivé chorály počas jazdy autobusom.

BRATISLAVA. Argentínski futbaloví reprezentanti, ktorí v noci z nedele na pondelok ovládli v USA juhoamerický šampióna Copa América, sa počas osláv príliš nevyznamenali.

Na verejnosť uniklo video, ktoré zachytilo ich radostnú cestu autobusom zo štadióna v Miami do hotela.

Nebolo by na tom nič zvláštne, ak by v jednom z chorálov rasisticky neurážali futbalových reprezentantov Francúzska. Informáciu priniesol francúzsky denník Le Parisien.

"Hrajú za Francúzsko, ale pochádzajú z Angoly. Budú dobre behať. Radi súložia trans ľudí. Ich matka je z Nigérie a otec z Kambodže, no v pase majú Francúz,“ znelo v popevku argentínskych hráčov.

Video, ktoré podľa všetkého natáčal stredopoliar Enzo Fernández, odkazuje na tmavú pleť a pôvod mnohých reprezentantov "krajiny galského kohúta“.

Denník Le Parisien pripomína, že v podobnom rasisticky ladenom duchu sa niesli aj oslavy Argentínčanov po zisku titulu majstrov sveta v Katare 2022, keď vo finále zdolali práve Francúzov.

Vtedy sa média zaoberali častými urážkami na adresu hráčov tmavej pleti, najčastejšie Kyliana Mbappého.

Argentína sa na Copa América v USA stala historicky najúspešnejšou krajinou na tomto podujatí. Zverenci trénera Lionela Scaloniho získali trofej už po šestnásty raz.

"Albicelestes" ovládli ostatné tri veľké turnaje, keď dvakrát triumfovali na Copa América a medzitým triumfovali aj v Katare na MS 2022.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Spievali rasistické chorály. Hráči Argentíny počas osláv titulu údajne urážali Francúzov