Po finále Copa América došlo k bitkám, o život prišli až piati ľudia

Fanúšikovia Argentíny sa tešia z víťazstva nad Kolumbiou vo finále Copa América 2024.
Fanúšikovia Argentíny sa tešia z víťazstva nad Kolumbiou vo finále Copa América 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. júl 2024 o 22:20

V Argentíne použila polícia aj vodné delá.

MIAMI. Po finálovom zápase Copa América medzi futbalistami Argentíny a Kolumbie v Miami prišlo k bitkám, pri ktorých zahynulo päť ľudí.

V kolumbijskom hlavnom meste Bogota zaznamenali štyri úmrtia. Jedna osoba zomrela v mestečku Ibague vzdialenom asi 200 km juhozápadne od Bogoty.

Orgány činné v trestnom konaní zatkli 25 osôb v súvislosti s násilnými trestnými činmi. Podľa polície sa vo väčšine prípadov jednalo o použite bodných zbraní.

Už úvod duelu sprevádzal chaos. Zápas sa mohol začať až po takmer 90 minútach, pretože fanúšikovia bez vstupeniek sa snažili dostať na štadión.

Po záverečnom hvizde tisíce priaznivcov v argentínskom hlavnom meste Buenos Aires oslavovalo triumf svojho národného tímu pri obelisku v centre mesta.

Keďže niektorí z nich nechceli ani v skorých ranných hodinách uvoľniť dôležitú ulicu Avenida 9 de Julio pre dopravnú špičku, polícia použila vodné delá.

Ešte pred zápasom sa na tom istom mieste stala tragická nehoda, keď futbalový fanúšik vyliezol na billboard a spadol z výšky šiestich metrov. Ako informovali noviny La Nacion, 29-ročný muž na následky pádu zomrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Po finále Copa América došlo k bitkám, o život prišli až piati ľudia