Ohromujúci obrat v Anglicku. Všetci nás odpisovali, tešil sa kapitán Sheffieldu

Fanúšikovia vtrhli na ihrisko.
Fanúšikovia vtrhli na ihrisko. (Autor: REUTERS)
Ivan Mriška|19. máj 2023 o 15:35

Trénera ľudia rasisticky urážali na sociálnych sieťach.

LONDÝN. Ohromujúce, nevídané až šialené. Príbeh ako z filmu. V Anglicku sa udial najväčší obrat v histórii play off miestnych súťaží.

Sheffield Wednesday podľahol Peterborough United v prvom zápase o finále League One 0:4. Šance Sheffieldu sa preto zdali byť mizivé.

V domácej odvete však odpisovaný tím vyhral 5:1 a v penaltovom rozstrele zdolal súpera, nad ktorým skončil v základnej časti o 19 bodov vyššie, 5:3.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Sheffield Wednesday - Peterborough United

Na štadióne sa konali divoké oslavy. Fanúšikovia nevydržali nával emócií a vbehli na ihrisko.

„Všetci nás odpisovali. Hovorili nám, že to nedokážeme, ale my sme to zvládli. Je to neuveriteľné,“ pre Sky Sports povedal kapitán Sheffieldu Wednesday Barry Bannan.

Ten vzdal hold manažérovi Darrenovi Mooreovi, ktorého po úvodnej prehre na internete ľudia rasisticky urážali.

„To, čo dokázal je neskutočné. Zmenil myslenie hráčov a nastavil nás na veľký obrat. Zvládol rasizmus a zdolať silného súpera. Som na neho nesmierne hrdý,“ dodal.

Vo finále play off vo Wembley sa klub zo Sheffieldu stretne s lepším z dvojice Barnsley, Bolton Wanderers. Prvé semifinále play off skončilo 1:1, odveta je na programe v piatok.

VIDEO: Oslavy v šatni

Do prestávky vyhrával Sheffield 2:0. Tretí gól pridal v 71. minúte, aby v ôsmej minúte nadstaveného času zmazal manko z prvého súboja Liam Palmer.

V 105. minúte si strelili domáci vlastný gól, ale v 112. minúte poslal duel do penált Callum Paterson. Hráči Sheffieldu premenili všetkých päť pokusov, za hostí sa míliľ Dan Butler.

„Kľúčom k úspechu boli fanúšikovia, ktorí hnali hráčov dopredu. Tešíme sa z veľkého víťazstva. Máme však pred sebou ešte jeden krok, ktorý musíme zvládnuť,“ uzavrel tréner Sheffieldu Wednesday Darren Moor, ktorý sa po zápase neubránil emóciám.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ohromujúci obrat v Anglicku. Všetci nás odpisovali, tešil sa kapitán Sheffieldu