Chcete podporiť Slovákov na EURO? Pozrite si ceny a návod na kúpu vstupeniek

Žrebovanie skupinovej fázy na EURO 2024. Slovensko hrá v skupine E proti Belgicku, Rumunsku a víťazovi play-off skupiny B.
Žrebovanie skupinovej fázy na EURO 2024. Slovensko hrá v skupine E proti Belgicku, Rumunsku a víťazovi play-off skupiny B. (Autor: TASR/AP)

Pozrite si presný návod na kúpu vstupeniek na EURO 2024. Za koľko eur môžete ísť podporiť Slovensko?

BRATISLAVA. Slovenskí futbalisti spoznali súperov na EURO 2024, ktoré sa uskutoční v lete v Nemecku.

Slováci budú účastníkmi skupiny E, v ktorej vyzvú Belgicko (1. kôš), Rumunsko (2. kôš) a víťaza druhej vetvy marcovej baráže.

V play-off Ligy národov sa najprv odohrajú semifinálové stretnutia v zložení Bosna a Hercegovina - Ukrajina a Izrael - Island. Víťaz postúpi na šampionát.

Prvý duel odohrajú zverenci trénera Francesca Caloznu s Belgickom vo Frankfurte nad Mohanom, ďalší súboj ich čaká v Düsseldorfe s víťazom baráže a napokon s Rumunskom sa stretnú opäť vo Frankfurte.

Rozhodol o tom sobotňajší žreb finálového turnaja EURO 2024 v Hamburgu.

Vstupenky sa dňom žrebu prvýkrát dostávajú do predaja. Väčšina však už bola predtým rozdelená v tzv. lotérii na webe UEFA.

Len za prvé tri hodiny sa o lístky uchádzali viac ako tri milióny ľudí zo 142 krajín. Najväčší dopyt bol o otvárací zápas.

Fanúšikovia sa do lotérie mohli prihlasovať takmer mesiac. Svojich držiteľov má už 1,2 milióna vstupeniek, k dispozícii ich je teda ešte milión.

Vstupenky na zápasy play-off budú k dispozícii až na prelome marca a apríla budúceho roku. O tom, ako si ich zakúpiť, informuje Slovenský futbalový zväz.

Ceny vstupeniek na EURO 2024

Kategória vstupeniek

Otvárací zápas

Skupinové zápasy

Osemfinále

Štvrťfinále

Semifinále

Finále

Prime seats

900 eur

400 eur

500 eur

700 eur

900 eur

2 000 eur

1. kategória

600 eur

200 eur

250 eur

300 eur

600 eur

1 000 eur

2. kategória

400 eur

150 eur

175 eur

200 eur

400 eur

600 eur

3. kategória

195 eur

60 eur

85 eur

100 eur

195 eur

300 eur

Fans first

50 eur

30 eur

50 eur

60 eur

80 eur

95 eur

Ponúkame vám návod, ako si vstupenky na šampionát môžete zaobstarať. Slovenský fanúšik o ne môže požiadať v termíne od soboty 2. decembra do utorka 12. decembra 2023.

1. Každý fanúšik sa musí na danom portáli zaregistrovať. Ak konto vytvorená má, musí sa prihlásiť.

2. UEFA vyžaduje, aby si každý fanúšik pri žiadosti o vstupenky vybral tím, ktorý podporuje, čím sa identifikuje ako fanúšik konkrétneho tímu, v anglickom jazyku „FAN OF“.

V prípade slovenskej reprezentácie je fanúšik tímu Slovenska: „FAN OF SLOVAKIA“.

Fanúšikovia na zápase Slovensko - Island v Bratislave.
Fanúšikovia na zápase Slovensko - Island v Bratislave. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)

3. Fanúšik prostredníctvom portálu v už spomínanom termíne požiada o vstupenky požadovanej kategórie na akýkoľvek zápas.

Zároveň udeľuje súhlas, že v prípade nižšej kapacity vstupeniek v požadovanej kategórii, mu budú pridelené vstupenky vo vyššej kategórii alebo opačne. Ak dopyt po vstupenkách prekročí stanovenú kvótu vyhradenú pre fanúšikov daného tímu, pristúpi UEFA k žrebovaniu žiadostí. 

Upozorňujeme, že fanúšik konkrétneho tímu („Fan of“) môže požiadať o max. 4 vstupenky v jednej kategórii (napr. 1 registrovaná osoba = 4 vstupenky
1. kategórie). Nie je možné si zakúpiť vstupenky v rôznych kategóriách.

4. Po ukončení registrácií (12. decembra) pristúpi UEFA k vyhodnocovaniu jednotlivých žiadostí, prípadne k lotérii vstupeniek.

Každý žiadateľ dostane v priebehu januára 2024 informáciu o stave jeho požiadavky, ako aj prípadnú výzvu na zaplatenie vstupeniek. Nákup a platba za vstupenky je výhradne online a cez oficiálny ticketingový portál UEFA.

Vstupenky nebudú distribuované v papierovej forme, ale výhradne elektronicky prostredníctvom oficiálnej mobilnej aplikácie UEFA. Dostupná bude v máji 2024 a každý kupujúci je povinný stiahnuť si ju do svojho mobilného zariadenia. Na prihlásenie musí použiť rovnakú e-mailovú adresu, ako pri registrácii na webovej stránke UEFA.

Vstupenky budú doručené do konta registrovanej osoby v mobilnej aplikácii až tesne pred samotným začiatkom šampionátu, teda koncom mája alebo až približne päť dní pred zápasom.

Dôležité informácie

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Chcete podporiť Slovákov na EURO? Pozrite si ceny a návod na kúpu vstupeniek