Slovákom priniesol šťastie. Trávnik vo Frankfurte je zničený, UEFA sľubuje nápravu

Fotka zo zápasu Slovensko - Belgicko na EURO 2024.
Fotka zo zápasu Slovensko - Belgicko na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. jún 2024 o 12:15

Slováci tam absolvovali víťazný zápas proti Belgičanom a počas nasledujúceho týždňa v rovnakom dejisku vyzvú aj Rumunov.

FRANKFURT NAD MOHANOM. Európska futbalová únia (UEFA) pracuje na tom, aby v súvislosti s majstrovstvami Európy v Nemecku zvýšila kvalitu trávnika na ihrisku vo Frankfurte nad Mohanom.

Vo štvrtok sa na uvedenej ploche konal duel medzi Dánmi a Angličanmi (1:1), pričom trávnik nebol úplne ideálny, keďže vo Frankfurte v ostatných dňoch pršalo.

Strechu nad štadiónom síce zatvorili 24 hodín pred výkopom spomenutého štvrtkového stretnutia, no po súboji zostala plocha výrazne poškodená. V dôsledku "šmýkačiek" hráčov zostali kusy trávnika mimo svojho pôvodného miesta.

"Máme pripravený detailný plán údržby na konkrétne problémy a zlepšenie kvality pred ďalšími súbojmi," uviedla UEFA. Vo Frankfurte absolvovala svoj prvý duel na turnaji slovenská reprezentácia pri víťazstve nad Belgičanmi (1:0).

Po súboji Dánsko - Anglicko bude už v nedeľu 23. júna dejiskom zápasu Švajčiarsko - Nemecko, o ďalšie tri dni neskôr sa tam uskutoční aj súboj Slovensko - Rumunsko a 1. júla aj jedno z osemfinálových meraní síl.

Dejiská kontinentálneho šampionátu sužuje vytrvalý dážď, ktorý v Nemecku panoval aj pred ME.

Napríklad na štadióne v Hamburgu nemohli trénovať výbery Poľska a Holandska pred svojim vzájomným zápasom, "Oranjes" napokon v nedeľu triumfovali 2:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Slovákom priniesol šťastie. Trávnik vo Frankfurte je zničený, UEFA sľubuje nápravu