ANKETA: Francúzi skórovali po spornej penalte. Poškodil rozhodca Nemcov?

Antoine Griezmann.
Antoine Griezmann. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|7. júl 2016 o 23:09

V nadstavenom čase prvého polčasu semifinále európskeho šampionátu odpískal rozhodca spornú penaltu v prospech Francúzov.

BRATISLAVA. Verdiktom rozhodcu zostali zaskočení nielen Nemci, ale aj domáci Francúzi. Bežal už nadstavený čas prvého polčasu semifinále majstrovstiev Európy.

Francúzi zahrávali posledný rohový kop, situácia vyzerala nevinne, lopta preletela vzduchom,  ale rozhodca Nicola Rizzoli zrazu po bežnom súboji odpískal penaltu.

Nemec Schweinsteiger pritom loptu sotva viditeľne zasiahol ruku. Penalta bola veľmi prísna, navyše keď sa rozhodca predtým v dvoch sporných momentoch na druhej strane Francúzov rozhodol nepotrestať.

Penaltu bezpečne premenil Antoine Griezmann a domáci viedli 1:0. Griezmann v druhom polčase zvýšil na 2:0.

„Penalta bola kľúčovým momentom. Francúzsko potom viedlo a to bolo pre nás zlé, pre súpera zasa oveľa ľahšie. Dovtedy nič nemali. Ale aj tak sme pred sebou mali celý polčas, aby sme s tým niečo urobili. Vytvorili sme si veľa šancí,“ vravel po zápase pre médiá brankár Nemcov Manuel Neuer.

Aj podľa trénera Nemcov Joachima Löwa bola penalta rozhodujúcim momentom zápasu.  „Dostali sme ranu za hlavu. Bol to zlomok sekundy, je ťažké to posúdiť. Nemôžeme vždy kontrolovať svoje pohyby. Nemôžem viniť žiadnu osobu,“ dodal tréner.

Francúzi nakoniec náskok udržali a postúpili do nedeľného finále.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»ANKETA: Francúzi skórovali po spornej penalte. Poškodil rozhodca Nemcov?