Historická výhra. Slovenskí florbalisti vo federálnom derby zdolali Česko

Florbalisti Slovenska.
Florbalisti Slovenska. (Autor: FB Slovenský zväz florbalu)
TASR|27. máj 2022 o 21:17

Postup na MS vo Švajčiarsku mali Slováci istý už pred stretnutím proti Česku.

Kvalifikácia na MS vo florbale 2022

Česko - Slovensko 4:5 (0:1, 1:1, 3:3)

Góly: 17. Kreysa (Majer), 35. Besta (Punčochář), 38. Zouzal (Krbec), 45. Havlas (Stránský) - 12. Navrátil (Mirt), 25. Grlický (Ujhelyi), 32. Ujhelyi (Dudovič), 33. Gajdoš (Kvasnica), 43. Navrátil (Ujhelyi)

Rozhodovali: Broman, Matti (obaja Švédsko), vylúčení: 0:3, presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 124

Zostava Slovenska: Kohút - Pažák, Miške, Kozák, Mirt, Virga, Hatala - Dudovič, Gašparík, Gál - Ujhelyi, Grlický, Navrátil - Kvasnica, Gajdoš, Kelemen

CELANO. Slovenskí florbalisti vyhrali európsku kvalifikáciu o postup na tohtoročné majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku.

V piatkovom finále v talianskom Celane triumfovali nad favorizovaným Českom 5:4 a svojho rivala zdolali prvýkrát až v jedenástom vzájomnom zápase.

Slováci mali postup istý už pred finále ako suverénni víťazi základnej F-skupiny.

V nej deklasovali Pobrežie Slonoviny 34:0 a presvedčivo vyhrali aj nad Rakúskom 7:1 a Nemeckom 8:2. Česi vyhrali základnú E-skupinu.

Dvoma presnými zásahmi sa vo finále blysol Kamil Navrátil, tri body (1+2) nazbieral Lukáš Ujhelyi.

Zverenci trénera Radomíra Mrázka viedli už 4:1 a vzápätí nepremenili trestné strieľanie v podaní Navrátila, napriek mohutnému finišu Čechov si však víťazstvo nenechali vziať.

Okrem Slovenska a Česka sa na novembrový šampionát v Zürichu a Winterthure prebojovalo aj Nemecko, ktoré uspelo v stretnutí o tretiu priečku nad Slovinskom 3:1.

Hlasy po zápase

/zdroj: szfb.sk/

Radomír Mrázek, tréner Slovenska: "Dnešné historické víťazstvo nad Českom z pohľadu výkonu družstva, vložených emócii a všetkých súvisiacich okolností nepotrebuje komentár. Zdolali sme tím, ktorý patrí do svetovej top štvorky. Všetci máme obrovský pocit šťastia, spokojnosti a radosti.“

Kamil Navrátil, autor dvoch gólov Slovenska: "Máme za sebou veľmi náročný týždeň, no so zaslúženou odmenou v podobe čerešničky na torte a tou je záverečné víťazstvo nad Českom. Moja premiéra v reprezentačnom drese vyšla. Ešte teraz mám zimomriavky, pretože som nastúpil rovno proti jednému z najlepších tímov na svete. Tešíme sa a víťazstvo posielame domov všetkým fanúšikom.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Historická výhra. Slovenskí florbalisti vo federálnom derby zdolali Česko