Ferguson v Manchestri podľa vlastných slov maximálne 3 roky

SITA|25. máj 2008 o 13:22

MANCHESTER 25. mája (SITA, AP) - Škótsky futbalový tréner Alex Ferguson oznámil, že v anglickom veľkoklube Manchester United zotrvá maximálne tri roky. "Na lavičke Manchestru neostanem viac ako tri roky," ...

MANCHESTER 25. mája (SITA, AP) - Škótsky futbalový tréner Alex Ferguson oznámil, že v anglickom veľkoklube Manchester United zotrvá maximálne tri roky. "Na lavičke Manchestru neostanem viac ako tri roky," skonštatoval 66-ročný Ferguson iba pár dní po zisku trofeje v prestížnej Lige majstrov a dodal: "Bez otázok. Môžem vás o tom uistiť."

Jedna z najvýraznejších postáv anglického futbalu posledných rokov a najoceňovanejší tréner v anglickom futbale, ktorý počas 22-ročného pôsobenia na Old Trafforde získal 22 domácich i európskych titulov, však napokon svoju možno kariéru neukončí pri kormidle "červených diablov". Pravdepodobne totiž povedie britskú futbalovú reprezentáciu na olympijských hrách v roku 2012, ktoré sa uskutočnia v Londýne. Rodák z Glasgowa už svoj "odchod do dôchodku" oznámil počas sezóny 2001/02, napokon však s klubom podpísal nový kontrakt. Držiteľ ôsmich ocenení pre najlepšieho trénera anglickej Premier League uvádza ako jeden z dôvodov pre svoj odchod to, že sa chce viac venovať svojej manželke Cathy. Práve tá bola jednou z hlavných postáv, ktoré mu pred vyše 6 rokmi vyhovorili jeho plán odísť do športového dôchodku. "Myslím si, že aj moja manželka si ma už konečne zaslúži," skonštatoval kouč, ktorý s Manchestrom vybojoval 10 domácich ligových titulov a dvakrát dvíhal nad hlavu pohár pre víťaza najprestížnejšej európskej klubovej futbalovej súťaže. "Čím ste starší, tým viac sa pre to cítite vinný. Moja manželka Cathy bola jednou z tých, ktorí ma presvedčili ostať, keď som chcel v minulosti odísť. Teraz sa jej to však už nepodarí."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ferguson v Manchestri podľa vlastných slov maximálne 3 roky