Federer si možno zahrá na Slovensku

SITA|24. feb 2011 o 17:41

Slovenský daviscupový rekordér Dominik Hrbatý: "Mirka hovorila, že ak by Švajčiari hrali na Slovensku, tak by s Rogerom prišli.

BRATISLAVA. Ak slovenskí tenisoví reprezentanti zvíťazia 4. - 6. marca v stretnutí 1. kola I. skupiny euroarickej zóny Davisovho pohára 2011 na antuke v Cruz Quebrade pri Lisabone nad domácimi Portugalčanmi, 8. - 10. júla vo finálovom 2. kole kontinentálnej zóny sa zrejme predstaví na Slovensku Roger Federer ako člen nasadeného švajčiarskeho tímu.

"Dúfam, že chalani budúci týždeň vyhrajú, aby sme tu mali Rogera," povedal pre agentúru SITA slovenský daviscupový rekordér Dominik Hrbatý a vysvetľujúco dodal: "Mirka hovorila, že ak by Švajčiari hrali tu, tak by s Rogerom prišli. Počul som to cez Mariána Vajdu, ktorého sa v januári v Austrálii pýtala na moju dcérku a potom debatovali aj na túto daviscupovú tému. Je tu teda šanca, hoci treba prihliadať na to, že sa bude hrať týždeň po Wimbledone."

Federerovou manželkou je 32-ročná bojnická rodáčka Miroslava Vavrinecová. Svadbu mali 11. apríla 2009 a 23. júla rovnakého roka sa z ich zväzku narodili dvojičky Myla Rose a Charlene Riva. Šestnásťnásobný grandslamový šampión a bývalý líder svetového rebríčka Federer naposledy hral v Davis Cupe predvlani v septembri na antuke v Janove proti Talianom. V tejto súťaži pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) má celkovú štatistiku 37:11, z toho vo dvojhre 27:6. V singli naposledy ťahal za kratší koniec v septembri 2003 v Melbourne v päťsetovom súboji s Austrálčanom Lleytonom Hewittom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Federer si možno zahrá na Slovensku