Hrávajú bosé a bez dresov. Slovenský klub potešil deti v Afrike

Deti z Nairobi v Keni.
Deti z Nairobi v Keni. (Autor: FC Slovan Modra)
Ivan Mriška|12. júl 2022 o 09:52

Do Nairobi poslal dresy a tréningové pomôcky.

MODRA. Pekné gesto urobil amatérsky klub FC Slovan Modra. Do ďalekej Kene poslal sadu dresov, rozlišovačky a rôzne tréningové pomôcky.

„Pomáhame tam, kde je to skutočne potrebné. Uvedomujeme si, že život v Afrike je oveľa ťažší ako u nás,“ uviedol manažér FC Slovan Modra, bývalý hráč Humenného a Bardejova Norbert Sališ.

Deti hrajú bosé

Dresy boli venované kategórii U12 pod názvom Githurai. „Deti mali nesmiernu radosť a z darov boli nadšené. Osobne nám písali na sociálnych sieťach,“ dodal.

Deti v týchto kategóriách hrávajú v Afrike väčšinou bosé a bez dresov. Na sto detí pripadá desať lôpt.

„Veci, ktoré sú u nás nepotrebné môžu byť niekde inde vzácne. Poprosil som preto kamaráta, ktorý chodí pravidelne do Kene, aby ich zobral so sebou. A malo to úspech,“ prezradil Sališ s tým, že okrem vecí poslali finančnú hotovosť.

Africké deti v dresoch Modry.
Africké deti v dresoch Modry. (Autor: FC Slovan)

Modra je známa, že za ňu hrali legionári z rôznych kútov sveta. V nedávnej minulosti jej dres obliekali Brazílčania, Srbi a Číňania.

„Niektorí chlapci z Nairobi sa nám ozvali, že majú záujem dostať sa do Európy. Ak budú niektorí z nich šikovní, nevidím problém, aby raz nehrali za Modru,“ doplnil.

Skončili na prvom mieste

FC Slovan Modra je víťazom piatej ligy ObFZ Bratislava-vidiek. Pred druhým Lozornom mali Modrania pohodlný päťbodový náskok.

„Z víťazstva a postupu do vyššej súťaže máme veľkú radosť. Vyhrať sa nám podarilo vďaka kvalite, pretože v tíme máme hráčov, ktorí majú skúsenosti s druholigovým futbalom. Okrem kvality máme v kabíne skvelú partiu, čo je takisto dôležité,“ uviedol Sališ.

FC Slovan Modra v televízii vo Vietname

V novej sezóne po reorganizácii bude Modra pôsobiť v piatej lige BFZ. Opäť chce hrať o čelo tabuľky. „Potrebujeme sa posilniť na niektorých postoch a verím, že opäť postúpime vyššie,“ ambiciózne doplnil.

Šanca v Slovnaft Cupe

Modra sa predstaví tiež v Slovnaft Cupe a Prezidentskom pohári (pohár víťazov najvyšších oblastných súťaží).

„Čakajú nás anglické týždne, preto musíme mať široký káder. Na účasť v pohároch sa nesmierne tešíme, veríme, že budú pekným spestrením. Nebránime sa ani cestovaniu na východ.

V Slovnaft Cupe by sme radi narazili na niekoho z Fortuna ligy alebo druhej ligy. V minulosti sme hrali proti Komárnu a bol to veľký sviatok. V Prezidentskom pohári sú vyrovnané mužstva, a tak verím, že pôjdeme ďaleko,“ uzavrel manažér FC Slovan Modra Norbert Sališ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hrávajú bosé a bez dresov. Slovenský klub potešil deti v Afrike