FC Liverpool pre duelom LM s hymnou Evertonu

SITA|28. aug 2007 o 14:15

LIVERPOOL 28. augusta (SITA, AFP) - Vedenie anglického futbalového klubu FC Liverpool sa rozhodlo uctiť si pamiatku nedávno zavraždeného 11-ročného chlapca a pri nástupe hráčov na odvetný duel 3. kola ...

LIVERPOOL 28. augusta (SITA, AFP) - Vedenie anglického futbalového klubu FC Liverpool sa rozhodlo uctiť si pamiatku nedávno zavraždeného 11-ročného chlapca a pri nástupe hráčov na odvetný duel 3. kola predkola Ligy majstrov proti francúzskemu Toulouse zaznie hymna mestského rivala Evertonu. Na štadióne Anfield Road tak po prvý raz zahrajú starú ľudovú pieseň "Johny Todd", okrem toho hráči Liverpoolu budú mať čierne pásky a mŕtvemu chlapcovi vzdajú hold aj minútovým aplauzom, ktorý v anglickom futbale pri podobných príležitostiach nahrádza zaužívanú minútu ticha.

Jedenásťročný Rhys Jones, ktorého v stredu zatiaľ neznámy páchateľ zastrelil priamo na ulici, bol fanúšikom liverpoolskeho tímu FC Everton. Mladý Rhys Jones hral večer so svojimi kamarátmi v parku futbal, keď k nim prišiel páchateľ na bicykli BMX a do chlapcov vypálil tri rany. Jonesa jedna z nich na nešťastie trafila do krku a zraneniu napokon podľahol.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FC Liverpool pre duelom LM s hymnou Evertonu