Fanúšikovia Schalke nezvládli rozlúčku s Bundesligou. Po hráčoch hádzali vajcia

Hráč Schalke 04 Timo Becker po zostupe.
Hráč Schalke 04 Timo Becker po zostupe. (Autor: TASR/AP)
SITA, pf|21. apr 2021 o 13:47

GELSENKIRCHEN. Futbalistov Schalke 04 boli po vypadnutí z Bundesligy nebezpečne konfrontovali vlastní fanúšikovia.

Po návrate z Bielefeldu, kde prehrou 0:1 dovŕšili svoj zostup po 30 rokoch, ich pred domácim štadiónom čakali nahnevaní priaznivci, ktorí ich zahádzali vajciami.

Na hráčov čakalo šesťsto ľudí

Vedenie klubu chápe hnev fanúšikov, ale nemôže súhlasiť so spôsobom fyzickej konfrontácie s hráčmi.

"Zatiaľ neidentifikovaní jednotlivci z davu prekročili určité hranice a začali byť nezvládnuteľní. Nikdy nebudeme akceptovať ohrozenie fyzickej pohody a zdravia hráčov ako aj realizačného tímu," napísal zostupujúci klub vo svojom vyhlásení.

Podľa policajných zdrojov na štadióne Schalke 04 v Gelsenkirchene sa zhromaždilo približne 600 osôb, ktoré čakali na návrat tímu z Bielefeldu. Niektoré mali pri sebe pyrotechniku, ďalší vajcia.

Grammozis: Prežívame brutálne sklamanie

Keď hráči opustili autobus, fanúšikovia ich začali slovne napádať a hádzať do nich vajcia. Polícia uviedla, že zasiahla s cieľom zabrániť ďalšiemu stupňovaniu incidentu.

Údajne nedošlo k zatknutiu osôb, ani zraneniu hráčov či členov realizačného tímu zostupujúceho bundesligistu.

Futbalisti Schalke 04 na dne tabuľky majú manko 13 bodov na predposledný Kolín nad Rýnom a do konca súťažného ročníka je v hre už len 12 bodov. Navyše, priamo zostupujú do II. Bundesligy až dva tímy.

Tradičný klub z Gelsenkirchenu zostúpil predtým z najvyššej súťaže iba trikrát vo svojej histórii,a to v rokoch 1981, 1983 a 1988. Aktuálny zostup prišiel len dva roky po tom, čo mužstvo bojovalo v kvalifikačnej fáze o účasť v hlavnej súťaži Ligy majstrov.

"Prežívame brutálne sklamanie, toto je trpká hodina pre Schalke. Napriek súčasnej frustrácii musíme urobiť všetko, aby v budúcnosti boli na nás fanúšikovia opäť hrdí," uviedol tréner Dimitrios Grammozis.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Fanúšikovia Schalke nezvládli rozlúčku s Bundesligou. Po hráčoch hádzali vajcia