Fanúšikovia sa jeho meno budú musieť učiť. Joona Jääskeläinen je posilou Slovana

Joona Jääskeläinen ešte v drese HC 05 Banská Bystrica.
Joona Jääskeläinen ešte v drese HC 05 Banská Bystrica. (Autor: TASR)
TASR, SITA|2. jún 2021 o 14:41

Hokejový klub podpísal fínskeho útočníka.

BRATISLAVA. Fínsky hokejový útočník Joona Jääskeläinen podpísal ročnú zmluvu s HC Slovan Bratislava.

Do najvyššej slovenskej súťaže sa vráti po sezóne strávenej v Mladej Boleslavi, v ročníku 2019/2020 pôsobil v Banskej Bystrici. O novej posile informovala oficiálna stránka klubu.

„Joona je kreatívne krídlo a verím, že v Slovane bude patriť k lídrom tímu. Intenzívne sme hľadali takúto typológiu hráča do prvých dvoch formácií a na presilové hry. Jonna by mal tieto úlohy bez problémov splniť, za sebou má úspešné sezóny na Slovensku a v Česku.

Sledovali sme ho už dlhšie. Pri rozhodovaní nám pomohli dobré referencie od nášho bývalého hráča Václava Nedorosta, ktorý v Boleslavi pôsobí ako športový manažér,” uviedol generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Dvadsaťštyriročný rodák z fínskej Imatry začal svoju kariéru v SaiPe Lappeenranta, kde prešiel mládežníckymi kategóriami až po štarty v A-tíme v najvyššej fínskej súťaži. Odohral v nej 32 zápasov za kluby SaiPa Lappeenranta a Jukurit Mikkeli.

V prvých sezónach svojej kariéry medzi seniormi zároveň pendloval medzi nižšou súťažou Mestis, kde mal výborné štatistiky. V 127 zápasoch strelil 51 gólov a dosiahol 109 bodov, prevažne v drese materského klubu Ketterä Imatra.

V ročníku 2020/2021 odohral 63 zápasov v českej extralige, v ktorých si do štatistík pripísal 14 gólov a 17 asistencií. Podieľal sa na historickom postupe klubu do semifinále play off.

Predtým mal v Banskej Bystrici bilanciu 23 gólov a 23 asistencií v 53 stretnutiach.

Jääskeläinen sa k semifinalistovi uplynulého súťažného ročníka pripojí pred začiatkom spoločnej letnej prípravy na ľade v závere júla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Fanúšikovia sa jeho meno budú musieť učiť. Joona Jääskeläinen je posilou Slovana