Everton po víťazstve nad Wiganom v "Top 4" Premier League

SITA|21. jan 2008 o 09:13

LONDÝN 21. januára (SITA, AFP) - Futbalisti FC Everton sa po nedeľňajšom víťazstve v zápase 23. kola najvyššej anglickej súťaže proti Wiganu (2:1) prepracovali na 4. priečku aktuálnej tabuľky. Zverenci ...

LONDÝN 21. januára (SITA, AFP) - Futbalisti FC Everton sa po nedeľňajšom víťazstve v zápase 23. kola najvyššej anglickej súťaže proti Wiganu (2:1) prepracovali na 4. priečku aktuálnej tabuľky. Zverenci trénera Davida Moyesa preskočili dokonca aj svojho slávnejšieho mestského rivala FC Liverpool, ktorý však má k dobru pondelňajší duel s Aston Villou. V prípade trojbodového zisku by sa "The Reds" vrátili na 4. miesto zaručujúce účasť v budúcosezónnej edícii Ligy majstrov. Práve súboj s birminghamskou Aston Villou by mohol byť premiérou slovenského reprezentačného obrancu Martina Škrtela v drese Liverpoolu, keďže 23-ročný rodák z Handlovej sa už dostal na zápasovú súpisku trénera Rafaela Beniteza.

"Toffees" si víťazstvom nad Wiganom pripísali zásluhou presných zásahov Joleona Lescotta a Andrewa Johnsona, ich dominanciu na trávniku naštrbil len vlastný gól Phila Jagielku. Mužstvo z Goodison Parku sa tak dobre naladilo na stredajší odvetný súboj semifinále Anglického ligového pohára proti FC Chelsea. "Bude to pre nás mimoriadne dôležitý duel. Som veľmi rád, že sa mi v nedeľu podarilo skórovať. Cením si, že v tejto sezóne nestrieľa góly len Andrew (Johnson), ale všetci dokážeme prispieť svojou troškou," uviedol Lescott. Everton, ktorý v prvom semifinálovom stretnutí prehral s "The Blues" 0:1, sa naposledy prebojoval do finále domáceho pohára v roku 1995, keď napokon dokázal získať FA Cup.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Everton po víťazstve nad Wiganom v "Top 4" Premier League