Koronavírus môže ohroziť aj marcové reprezentačné stretnutia. Hrá vtedy aj Slovensko

Tréner Slovenska Pavel Hapal.
Tréner Slovenska Pavel Hapal. (Autor: TASR)
TASR|29. feb 2020 o 11:12

Zápasy môžu byť presunuté.

LAUSANNE. Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino nevylúčil, že v dôsledku šíriaceho sa koronavírusu môže dôjsť k presunutiu marcových reprezentačných zápasov na iný dátum.

V danom termíne čaká Slovensko domáci barážový duel o postup na tohtoročné majstrovstvá Európy s Írskom a prípadný rozhodujúci zápas proti úspešnému z dvojice Severné Írsko - Bosna a Hercegovina.

Hráči už kontaktovali odbory

"Zdravie ľudí je dôležitejšie ako akýkoľvek zápas," povedal Infantino podľa webu BBC. K situácii sa vyjadrila aj Medzinárodná hráčska asociácia FIFPro, ktorá zastupuje viac ako 65 tisíc futbalistov:

"Hráči v tejto veci už dokonca kontaktovali odbory. Starosti im robia predovšetkým stretnutia v najviac postihnutých oblastiach. FIFPro zdieľa ich obavy a chce zabrániť tomu, aby sa stal futbal prostriedkom na šírenie ochorenia."

V súvislosti s obavami pred koronavírusom boli v piatok podniknuté viaceré opatrenia. Vo Švajčiarsku sa nebudú tento víkend hrať zápasy prvej a druhej ligy.

Situáciu budú vyhodnocovať

Útočník anglického Tottenhamu Son Heung-Min musí byť po návrate z rodnej Kórejskej Republiky, kde podstúpil operáciu zlomenej ruky, zostať v domácej karanténe. Newcastle a West Ham dokonca zakázali akékoľvek podávanie rúk v tréningovom centre.

Infantino napriek tomu verí, že marcový asociačný termín prebehne podľa plánu:

"Nechcem robiť unáhlené závery. Situáciu pozorne sledujeme a veríme, že sa šírenie vírusu spomalí. V tejto chvíli je to však bohužiaľ naopak. Ak sa budú musieť zápasy odohrať v inom termíne alebo bez divákov, musíme sa s tým jednoducho zmieriť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Koronavírus môže ohroziť aj marcové reprezentačné stretnutia. Hrá vtedy aj Slovensko