Dubajová si chce ME užiť, syn jej na cestu pribalil pištoľ

Katarína Dubajová s loptou.
Katarína Dubajová s loptou. (Autor: archív TASR)
TASR|4. dec 2014 o 09:25

Najlepšia strelkyňa slovenskej reprezentácie hádzanárok Katarína Dubajová sa dočkala.

MALACKY. Historicky najlepšia strelkyňa slovenskej reprezentácie hádzanárok Katarína Dubajová sa dočkala. Po mnohých kvalifikačných neúspechoch pomohla v júni národnému tímu k postupu na ME, na ktorých sa Slovenky predstavia po dlhých dvadsiatich rokoch.

"Ideme tam hlavne s tým, aby sme si to užili," tvrdí pred šampionátom, ktorý už v nedeľu štartuje v Maďarsku a Chorvátsku.

"Bude to vrchol mojej kariéry, na ktorý som čakala veľmi dlho. Prešla som si snáď pätnástimi kvalifikáciami a nikdy sa nám postúpiť nepodarilo. Pred rokom a pol som už prakticky končila s hádzanou a zrazu si mi splnil vytúžený sen," teší sa jedna z najskúsenejších hráčok v kádri trénera Dušana Poloza.

Práve počas šampionátu oslávi legionárka z poľského tímu Olimpia-Beskid Nowy Sacz 36 rokov.

Dubajová sa pod postupový úspech podpísala výrazným spôsobom, keď v júnovom kvalifikačnom dueli proti favorizovanému Francúzsku v Šali zariadila 103 sekúnd pred záverečným klaksónom vyrovnanie na konečných 24:24.

Cenná remíza stačila na istotu druhej priečky v skupine a zisk miestenky na šampionát. Francúzky budú aj teraz jedným zo súperov Sloveniek v základnej D-skupine v Osijeku.

"Už nás určite nepodcenia tak, ako v Šali. Obmenili trochu káder, majú dosť zranených hráčok a šancu tak dostanú aj mladé dievčatá, ktoré sa jej určite budú chcieť chytiť."

Slovenky v Malackách absolvujú záverečnú časť prípravy pred nedeľňajším odchodom do dejiska šampionátu.

V dobrej nálade prezradila, že si do Osijeku so sebou berie aj netradičný talizman od svojho štvorročného syna Adama: "Je teraz trošku posadnutý zbraňami, tak mi do tašky pribalil jednu pištoľ. Že nech ich s ňou odstrelím."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Dubajová si chce ME užiť, syn jej na cestu pribalil pištoľ