V minulej sezóne pôsobil v LA Kings. Zvolen bude mať dvoch hlavných trénerov

Andrej Podkonický
Andrej Podkonický (Autor: TASR)
TASR|11. nov 2019 o 11:15

Nachbaur strávil vyše 20 sezón v nižších zámorských súťažiach.

ZVOLEN. Kanaďan Don Nachbaur rozšíril realizačný tím tipsportligového hokejového klubu HKM Zvolen. Bude pôsobiť v pozícii hlavného trénera spoločne s Andrejom Podkonickým.

Nachbaur pôsobil v rokoch 2017 až 2019 ako asistent trénera v Los Angeles Kings.

Predtým strávil vyše 20 sezón v nižších zámorských súťažiach, ako hlavný tréner viedol kluby v AHL i WHL. Počas hráčskej kariéry odohral v NHL 234 zápasov, nastupoval za Hartford Whalers, Edmonton Oilers a Philadelphiu Flyers.

S myšlienkou angažovať 60-ročného kormidelníka zo Severnej Ameriky prišiel prezident klubu Dušan Mráz. "Beriem za to plnú zodpovednosť. Napriek sérii víťazstiev, ktorú naše mužstvo ťahalo, musím povedať, že hra tímu nebola vždy dobrá.

Od pondelka naše mužstvo povedie dvojica hlavných trénerov. Andrej Podkonický a Don Nachbaur budú na jednej úrovni, asistentom zostáva Michal Kobezda.


Dušan Mráz, prezident HKM Zvolen

V priebehu niekoľkých dní som dostal informácie o niekoľkých možných kandidátoch. Okamžite ma oslovila vizitka Dona Nachbaura a dal som pokyn na rokovania o zmluve. Tie bývajú väčšinou zložité, určitý čas trvajú a nie vždy sa končia dohodou.

My sme však doviedli rokovania s novým trénerom až k podpisu kontraktu a už v nedeľu večer bol Don Nachbaur vo Zvolene. Od pondelka naše mužstvo povedie dvojica hlavných trénerov. Andrej Podkonický a Don Nachbaur budú na jednej úrovni, asistentom zostáva Michal Kobezda.

Tréneri si teraz všetko rozoberú a zvážia. Koncom novembra budem čakať na ich vyjadrenie a návrhy, aké zmeny je potrebné v mužstve urobiť," uviedol Mráz vo svojom stanovisku na klubovej stránke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»V minulej sezóne pôsobil v LA Kings. Zvolen bude mať dvoch hlavných trénerov