Belgičania si poistili služby trénera. Pri reprezentácii zostane až do MS vo futbale 2026

Tréner Domenico Tedesco.
Tréner Domenico Tedesco. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. mar 2024 o 10:20

Je to pre mňa česť. S mužstvom sa stopercentne stotožňujem, vyhlásil.

BRATISLAVA. Belgická futbalová asociácia si ešte pred marcovým asociačným termínom poistila služby reprezentačného trénera Domenica Tedesca predĺžením zmluvy na ďalšie obdobie.

Ako uviedol oficiálny web asociácie, pôvodný kontrakt, ktorý platil do skončenia tohtoročných majstrovstiev Európy v Nemecku, predĺžili do svetového šampionátu v roku 2026.

„Je to pre mňa česť. S mužstvom 'červených diablov' sa stopercentne stotožňujem,“ vyhlásil Tedesco vo videu na webe asociácie.

Tridsaťosemročný Talian s nemeckým pasom prevzal belgické národné mužstvo vlani vo februári, pričom jeho hlavnou úlohou bolo postúpiť s tímom na EURO 2024.

V desiatich zápasoch pod vedením Tedesca si Belgičania pripísali na konto osem víťazstiev a dve remízy. Bez problémov sa tak kvalifikovali na európsky šampionát v Nemecku, kde budú v základnej E-skupine čeliť aj slovenským reprezentantom.

Duel týchto tímov sa uskutoční 17. júna vo Frankfurte nad Mohanom. V „efku“ sa predstavia aj Rumuni a víťaz play-off s výbermi Ukrajiny, Izraela, Islandu a Bosny a Hercegoviny.

Na klubovej úrovni Tedesco viedol Schalke 04 Gelsenkirchen, Spartak Moskva a RB Lipsko, s ktorým v roku 2022 triumfoval v Nemeckom pohári.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Belgičania si poistili služby trénera. Pri reprezentácii zostane až do MS vo futbale 2026