DiPietro musel povinne meniť betóny

SITA|4. jan 2008 o 11:50

NEW YORK 4. januára (SITA) - Brankár hokejistov New York Rangers Rick DiPietro musel počas prvej prestávky štvrtkového stretnutia NHL s Floridou v domácom Nassau Coliseum vymeniť svoje betóny.

Uviedla to kanadská televízna spoločnosť TSN na svojej internetovej stránke s odvolaním sa na zdroj z prostredia ligy. DiPietro chytal v prvej tretine v bielych betónoch, od druhej časti hry používal svoje staré oranžovo-modré. Prípadom sa už zaoberá aj šéf disciplinárnej komisie NHL Colin Campbell. Podľa pravidiel ligy za nastúpenie v neschválenom brankárskom výstroji čaká gólmana automatická dvojzápasová suspendácia.

"Tieto betóny som dostal týždeň pred svojím zranením. Potom som v nich začal trénovať a napokon som sa rozhodol využiť ich aj v zápase. Nanešťastie, neprešli kontrolou NHL. Myslel som si, že v tomto smere je všetko v poriadku. Po rozkorčuľovaní som si ich nechal skontrolovať, pravdepodobne však výsledky neboli uspokojivé. Po prvej tretine som si preto radšej zobral staré,“ vysvetľoval po zápase DiPietro. Campbell teraz musí rozhodnúť, či išlo iba o nedorozumenie, alebo to bol zámer a v tom prípade čaká brankára "ostrovanov" trest. "Je to moja chyba, ale žil som v presvedčení, že v nich chytať môžem. Betóny by mali byť v súlade s pravidlami,“ dodal DiPietro.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»DiPietro musel povinne meniť betóny