17.06.2021 | Skupina B
17.06.2021 | Sk. B
1 - 2
(1:0)

Ťažko povedať, ako budú na tom hráči psychicky. Dánsky tréner ich nebude nútiť hrať

Kasper Hjulmand.
Kasper Hjulmand. (Zdroj: TASR/AP)
SITA|15. jún 2021 o 13:24

Futbalisti boli svedkami boja o život ich spoluhráča Eriksena priamo na ihrisku.

KODAŇ. Dánski futbalisti sa pripravujú na štvrtkový zápas majstrovstiev Európy s Belgičanmi, ale tréner Kasper Hjulmand nebude od hráčov striktne požadovať účasť v tomto súboji.

Dôvodom je možný zlý psychický stav u niektorých jednotlivcov, ktorých výrazne zasiahol boj o život ich spoluhráča Christiana Eriksena v sobotňajšom úvodnom vystúpení na ME proti Fínom.

"V tejto chvíli neviem odpovedať na otázku, či všetci hráči budú mentálne pripravení hrať vo štvrtok. Ak mi niektorý z nich dá avízo, že sa psychicky stále necíti dobre, budem to akceptovať.

V sobotu po kolapse Eriksena sme si všetci prešli zložitým obdobím. Niektorých z nás to poznačilo viac, iných zasa menej," uviedol Kasper Hjulmand na utorkovej tlačovej konferencii dánskeho tímu, cituje ho portál ORF.

Hjulmand verejne vyjadril radosť z toho, že Eriksenov stav sa zlepšil a že z kodanskej nemocnice na diaľku komunikuje so spoluhráčmi a prostredníctvom sociálnych sietí aj s verejnosťou.

"Dobré správy z nemocnice sa pozitívne prejavili aj na nálade nášho mužstva. Už opäť spolu všetci trénujeme a na tvárach hráčov som už dokonca videl aj prvé úsmevy," dodal Hjulmand.

Dáni v dohrávke sobotňajšieho súboja v Kodani už bez Eriksena prehrali s Fínmi (0:1) a výrazne si skomplikovali postupové ambície do osemfinále.

Dánskeho kapitána postihla v závere prvého polčasu zástava srdca a na jeho oživenie museli zdravotníci použiť defibrilátor. Napokon sa im podarilo obnoviť jeho srdcovú činnosť a pri prevoze do nemocnice už bol pri vedomí.

Futbalová Európa si už v treťom zápase šampionátu, na ktorý čakala netradične až päť rokov, uvedomila že zdravie 29-ročného stredopoliara Interu Miláno je momentálne dôležitejšie ako dianie na trávnikoch.

"Za 25 rokov som nezažil náročnejší a emotívnejší prenos z futbalového zápasu. Rýchlo sa uzdrav, Christian," odkázal Angličanovi anglický televízny expert a niekdajší skvelý futbalista Gary Lineker.

Dáni odohrajú najbližší súboj s Belgičanmi vo štvrtok od 18.00 h opäť na domácom štadióne Parken v Kodani. Ak si chcú uchovať šancu na postup do vyraďovacej časti, mali by bodovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Ťažko povedať, ako budú na tom hráči psychicky. Dánsky tréner ich nebude nútiť hrať