Daňo: Testovali nás aj vo varení, dali mi dres s číslom 56

Vojtech Jurkovič|14. júl 2013 o 20:42

Z Ameriky priletel v sobotu do Viedne iba s hokejkami. Ešte v nedeľu popoludní čakal v Trenčíne na vak s výstrojom. V pondelok sa už bude hlásiť na tréningu Slovana.

BRATISLAVA. Počas šiestich dní nováčikovského kempu v Columbuse sa Trenčan Marko Daňo nestihol ani pozrieť, ako vyzerá mesto, v ktorom ho draftoval hokejový klub NHL Columbus Blue Jackets v prvom kole z 27. miesta.

„Mali sme len zopár chvíľ voľna, využili sme ich na odpočinok v hoteli,“ povedal účastník svetového šampionátu dvadsiatok v ruskej Ufe i seniorského v Helsinkách.

„Celý kemp pozostával z rôznych testov na suchu i na ľade. Na suchu sme robili drepy a zhyby načas, podobne vytrvalostný beh na 1,5 míle. Na ľade nám korčuliarsku dynamiku testovali na dráhe vytýčenej kužeľmi, museli sme sa zmestiť do tridsaťsekundového limitu,“ dodal syn bývalého dlhoročného reprezentanta Jozefa Daňa, ktorý pokračuje v reprezentácii s otcovým číslom 20.

Na dve bránky si nezahrali

„V Columbuse mi dali dres s číslo 56, ale to bolo iba na orientáciu, na dve bránky sme si ani nezahrali. Pracovali s nami tréneri z farmy v Springfielde, asistent kouča Columbusu sa len prizeral.

Marko sa v kempe najlepšie dohovoril s českým stredným útočníkom Lukášom Sedlákom, ktorý bol kapitánom českej reprezentácie na MS dvadsiatok v Ufe a uplynulú sezónu strávil hokejista z Českých Budějovíc v Chicoutimi Sagueneens v quebeckej juniorskej súťaži QMJHL.

„Po anglicky lepšie rozumiem, ako zatiaľ hovorím, no aj tento pobyt mi jazykovo pomohol,“ vraví Daňo, ktorý absolvoval aj sériu mimohokejových mítingov.

Napríklad aj o používaní sociálnych sietí a s tým súvisiacich nebezpečenstiev zneužitia najmä ich fotografií na nelegálne sťahovanie.

Súčasťou kempu bola aj prednáška o tom, ako narábať so zarobenými peniazmi, s kým sa radiť pri ich investovaní. Okrem toho kurz prvej pomoci, prednáška o zdravej výžive či test varenia. Marko aj zásteru zvládal v pohode.

Aj so zásterou bol v pohode

„Mali sme tri stanovištia, kde sme postupne robili steaky, potom cestoviny, špagety aj kuracie mäso. Na všetkých miestach sme sa vystriedali, na každom sme si uvarili svoje a potom sme si to zjedli a išli ďalej.“

Športový program prebehol v tréningovom komplexe Blue Jackets, korčuľovalo sa na vedľajšej ploche, lebo v hlavnej aréne už ľad nedržali.

Výstupné referencie po kempe od špecialistov Columbusu zhrnul Marko priaznivo.

„Povedali mi, že silovo mám lepšie nohy ako ruky. Ak budem všetko plynule zlepšovať, mám podľa nich perspektívu podpísať zmluvu a dostať sa do tímu.“ Daňo by sa rád zúčastnil aj na hlavnom kempe pred začiatkom NHL, no na tom sa bude musieť najprv dohodnúť jeho agent s vedením Slovana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Daňo: Testovali nás aj vo varení, dali mi dres s číslom 56