Správu dostal aj od Lefevera. Svrček dospel a hovorí o smelých plánoch

Slovenský cyklista Martin Svrček v drese tímu Soudal - Quick Step.

Správu dostal aj od Lefevera. Svrček dospel a hovorí o smelých plánoch

Slovenský cyklista Martin Svrček v drese tímu Soudal - Quick Step. (Autor: Reuters)
Slovenský cyklista Martin Svrček v drese tímu Soudal - Quick Step.
Slovenský cyklista Martin Svrček v drese tímu Soudal - Quick Step. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|16. sep 2023 o 08:05

Talentovaného Slováka mrzí, že chýba na domácich pretekoch.

MARTIN. Belgický tím Soudal - Quick Step jednoznačne dominuje 67. ročníku pretekov Okolo Slovenska. Vyhral úvodné tri etapy, čím zaokrúhli zbierku svojich triumfov v tejto sezóne na číslo 50.

O zatiaľ posledné víťazstvo sa postaral Talian Andrea Bagioli, ktorému v cieli 3. etapy v Martine tlieskal aj jeho tímový kolega z "Vlčej svorky" Martin Svrček. 

Ten mal pôvodne štartovať na najvýznamnejších domácich pretekoch, ale na poslednú chvíľu ho z nominácie vyradilo zranenie. 

"Veľmi ma mrzí, že som nemohol štartovať. Myslím si, že kondíciu som mal výbornú, dovolím si tvrdiť, že možno ešte lepšiu než na majstrovstvách sveta. Cítil som sa byť veľmi dobre pripravený," povedal rodák z Nesluše.

Návrat na bicykel nechce unáhliť

Svrčeka vyradilo z hry zranenie kolena, ktoré spôsobilo viacero faktorov, ktoré na seba nadväzujú. Jedným z nich bol aj nový pretekársky bicykel. 

"Mal som trochu inak nastavený posed v porovnaní s tréningovým bicyklom, čo sa prejavilo. Okrem toho som v poslednom čase veľa pretekal, takže tam bolo aj isté preťaženie. Ide o problém, ktorý sa vyriešiť iba odpočinkom.

Pár dní ešte nemám bicyklovať vôbec, potom to pomaly skúsiť. Ešte by som chcel stihnúť nejaké preteky, ale zdravie je prvoradé. Nechcem to zbytočne unáhliť. Radšej sa dám poriadne dokopy," uviedol. 

Martin Svrček počas rozhovoru na pretekoch Okolo Slovenska 2023.
Martin Svrček počas rozhovoru na pretekoch Okolo Slovenska 2023. (Autor: Daniel Šarga)

Etapa z Ružomberka do Martina zaviedla cyklistov aj na najvyšší bod celých pretekov (stúpanie Zázrivá-Havrania, pozn.), no rozhodujúce momenty sa udiali na Belianskom kopci 11,5 km pred cieľom.

Ten má síce len 1200 metrov, no priemerný sklon 9,1 percenta bol ideálnou možnosťou na útok. A Svrček priznal, že si na túto etapu robil zálusk. 

"Je to pre mňa trošku trpké, pretože takto isto som si to plánoval aj ja. Chcel som tu vyhrať a zaútočiť v tomto istom stúpaní ako Andrea.

Avšak, samozrejme, teším sa spolu s tímom. Verím, že to chalani dotiahnu do konca a vyhrajú všetkých päť etáp," zaželal si.

V Quick Stepe dospel

V prípade talentovaného 20-ročného cyklistu stále rezonuje aj jeho úspech na nedávnom svetovom šampionáte v škótskom Glasgowe.

V pretekoch do 23 rokov si vybojoval bronzovú medailu.

Svrček priznal, že na sociálnych sieťach má tím založenú skupinu, do ktorej sa píše len vtedy, keď sa vyhrá. Napriek tomu dostal niekoľko gratulácii. 

Napísal mu aj šéf tímu Patrick Lefevere.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Správu dostal aj od Lefevera. Svrček dospel a hovorí o smelých plánoch