Ramsay pred Nemeckým pohárom: Bolo ťažké nájsť zdravých hráčov

Craig Ramsay.
Craig Ramsay. (Autor: TASR)
TASR|4. nov 2019 o 16:46

Na zraze sa hlásili takmer všetci hráči.

BRATISLAVA. Trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie Craigovi Ramsaymu a generálnemu manažérovi Miroslavovi Šatanovi sa na pondelňajšom zraze v Bratislave hlásili takmer všetci nominovaní hráči.

Chýbal iba Adam Liška, ktorého v rovnaký deň ešte čakal duel jeho Severstaľu Čerepovec v KHL a k tímu by sa mal pripojiť v utorok.

Ramsay: Chalani si zaslúžia si šancu

Realizačný tím musel krátko pred odchodom na prvú akciu sezóny Nemecký pohár urobiť až sedem zmien v nominácii.

Z pôvodného kádra vypadli pre zranenia Patrik Rybár, Vojtech Zeleňák, Mário Grman, Marcel Haščák, Michal Chovan, Dávid Šoltés a Adam Lapšanský, namiesto nich pocestujú do Krefeldu Denis Godla, Martin Bodák, Martin Chovan, Peter Šišovský, Peter Zuzin, Samuel Buček a Matúš Sukeľ.

Prvú nepríjemnú zvesť o neúčasti na úvodnej reprezentačnej akcii v tejto sezóne tlmočil realizačnému tímu Grman. Obranca fínskeho tímu SaiPa Lappeenranta si poškodil zadný stehenný sval v závere uplynulého týždňa v ligovom zápase.

Útočník Chovan z HC Košice zasa utrpel zranenie v nedeľňajšom zápase Tipsport Ligy s HK Nitra. Zdravotné problémy sužujú aj jeho spoluhráča Haščáka a pre zranenie do Krefeldu necestujú ani brankár Rybár, obranca Zeleňák a útočníci Lapšanský a Šoltés.

"Bolo skutočne ťažké nájsť dostatok zdravých hráčov, ktorí by mohli hrať v reprezentácii. Vždy je to náročné, chalani hrajú veľa zápasov a vždy sa niekto zraní.

Niekedy dokonca hrajú aj so zraneniami. Myslím si, že tu máme niekoľko chalanov, ktorí si zaslúžia šancu a sme radi, že sú tu. Čakáme od nich, že budú tvrdo pracovať a bojovať o miesta v reprezentácii," povedal kormidelník národného tímu Ramsay.

Šatan: Chceme vidieť veľa hráčov

Zmeny na poslednú chvíľu riešil realizačný tím ešte v nedeľu neskoro v noci.

"Pracovali sme na tom dlho, ale sme radi, že sa to takto utriaslo. Myslím si, že máme dosť mladé mužstvo a veľa hráčov, ktorí budú mať šancu presvedčiť Craiga o svojich schopnostiach.

Raz sa už stalo, že sme mali takéto hromadné ospravedlnenia v posledný deň. Teraz sa to nazbieralo v priebehu troch dní.

Pre nás to však nebol až taký závažný problém, pretože v priebehu sezóny chceme vidieť veľa hráčov a je nám v podstate jedno v akom poradí. Takže tých, ktorí nemohli teraz, uvidíme na ďalšej akcii," povedal Šatan.

Najskúsenejší hráč v nominácii je pri neúčasti Haščáka obranca Mareka Ďaloga. Obaja odohrali za slovenskú reprezentáciu 89 zápasov. Nováčikovia v národnom tíme sú útočníci Andrej Kollár a Jakub Sukeľ.

Mužstvo odcestuje do Nemecka v stredu, v Krefelde sa postupne stretne so Švajčiarskom (štvrtok 7. novembra o 16.15 h), Ruskom (sobota 9. novembra o 16.30 h) a s domácim výberom (nedeľa 10. novembra o 14.30 h).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ramsay pred Nemeckým pohárom: Bolo ťažké nájsť zdravých hráčov