Cormier vyhral prestížne ocenenie ESPY pre najlepšieho bojovníka roka

Adrián Mečiar|12. júl 2019 o 02:00

Cormier sa stal najlepším bojovníkom roka.

Šampión ťažkej váhy UFC môže do svojej zbierky trofejí a ocenení pridať ďalší cenný kúsok. Cormier vyhral cenu ESPY pre najlepšieho MMA bojovníka roka. 

Ceremónia udeľovania prestížnych ocenení ESPY, ktorú každoročne zriaďuje televízia ESPN v Microsoft Theater v Los Angeles, v priebehu týždňa napísala už svoju 27. kapitolu.

Aj tentoraz si ocenenie prevzali víťazi jednotlivých kategórií, medzi ktoré sa vôbec po prvý raz radila aj cena pre najlepšieho MMA bojovníka. MMA zápasníci v predošlých rokoch súperili v kategórii spoločne s boxermi, a to veľmi úspešne, no tento rok boli obe športové odvetvia rozdelené.

Zatiaľ čo najlepším boxerom sa stal Canelo Alvarez, historicky prvé samostatné ocenenie pre najlapšieho MMA bojovníka získal Daniel Cormier. Šampión ťažkej váhy UFC za sebou nechal Israela Adesanyu, Henryho Cejuda a Amandu Nunes.

„Som len chlapec z Lousiany, je neuveriteľné, že som vyhral ESPY. Už len byť nominovaný s týmito talentovanými bojovníkmi je česť. Obaja moji rodičia sú teraz v nemocnici, pretože sú chorí, takže toto ocenenie im môže aspoň trochu vyčariť úsmev na tvári," povedal Cormier po prevzatí ocenenia.

Najlepším športovcom roka sa podľa ESPY stal basketbalista Giannis Antetokounmpo, najlepšou športovkyňou zas futbalistka Alex Morgan.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Cormier vyhral prestížne ocenenie ESPY pre najlepšieho bojovníka roka