Majiteľ hádzanárskeho Tatrana: Opory nehrajú zápasy, ktoré im výkonnostne nič nedajú

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: TASR)
Ján Leško|3. okt 2018 o 00:00

Tatran Prešov reprezentuje slovenskú hádzanú na medzinárodnej scéne na vysokej úrovni.

PREŠOV. Tatran Prešov reprezentuje slovenskú hádzanú na medzinárodnej scéne na vysokej úrovni.

V Lige majstrov sa po troch kolách vypracoval na prvú pozíciu v C–skupine a rovnako vysoké ambície má aj v nadnárodnej SEHA lige.

V najbližších dňoch čakajú slovenského hádzanárskeho šampióna ďalšie zápasy v spomenutých prestížnych európskych súťažiach.

V stredu od 17.30 hod. začne v Tatran handball arene stretnutie 5. kola SEHA ligy Tatran Prešov – Nexe Našice, v sobotu zavítajú do Prešova v rámci Ligy majstrov Čechovskí Medvedi z Ruska a o týždeň príde portugalský Sporting Lisabon.

Rozhodnutie majiteľa sa ukazuje ako správne

Všetko lákavé hádzanárske ponuky.

Navyše, ak prešovským hádzanárom zatiaľ karta ide a vyhrávajú zápasy i na pôde súperov ako naostatok v Skopje s Metalurgom a predtým v Istanbule s Besiktasom a doma s dánskym Bjerringbro – Silkeborg či v nadnárodnej lige v Breste nad HC Meškov.

Miloslav Chmeliar.
Miloslav Chmeliar. (Autor: TASR)

„Sú to úspechy, ktoré tešia. Mať po prvých troch zápasoch v skupine plný počet šiestich bodov, tak to sa Tatranu v predošlých ročníkoch v tejto najvýznamnejšej európskej súťaži ešte nestalo. Pravdou však je, že sme len na začiatku cesty za postupom z C–skupiny a tieto výsledky nemusia ešte nič znamenať. Stále musíme ísť od zápasu k zápasu a až najbližšie dva, s Čechovskými Medveďmi a Sportingom Lisabon ukážu, na čom skutočne sme. Ak mužstvo zvládne tieto zápasy, pochopiteľne i ten dnešný s Nexe Našice, budem tiež spokojný a poviem, že sme sa opäť posunuli dopredu,“ povedal na margo ostatných vydarených stretnutí majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar.

Spomenul, že za nimi môže byť aj detailnejšia koncentrácia na zápasy v medzinárodných súťažiach.

„Iste, veď už nehrajú niektoré zápasy, ktoré im aj tak výkonnostne nič nedajú a zbytočne by len cestovali a strácali čas na dôslednú prípravu na každého zo zahraničných súperov. Ukazuje sa, že som sa správne rozhodol a tréner Slavko Goluža s mojím návrhom, ako bude tím fungovať v slovenskej extralige, súhlasil, nemal k nemu najmenšie výhrady.“

Dosiaľ neporazené Nexe Našice

V stredu čaká Tatran zápas s chorvátskym vicemajstrom RK Nexe Našice.

„Našiciam pred touto sezónou odišli dve najlepšie spojky Sršen a Vegar, no faktom ostáva, že v Chorvátsku majú priam neskutočnú zásobáreň talentov. Takže ani Nexe nemalo problém káder vhodne doplniť. A výsledky prvých štyroch kôl, v ktorých Našice nenašli premožiteľa, to len potvrdzujú. V tabuľke SEHA ligy figurujú bez straty bodu na druhom mieste len horším skóre za prvým Vardarom Skopje. Sám som teda zvedavý na tohto súpera, ktorý momentálne nehrá domácu súťaž a do tretieho kola Pohára EHF zasiahne neskôr. Našice sa teda aktuálne môžu koncentrovať len na nadnárodnú ligu. Aj preto predpokladám, že to bude pre nás náročný zápas. Na druhej strane ale divácky atraktívny. Napokon, je to klub, ktorý podľa mňa bude vedno so Steauou Bukurešť a nami ašpirovať na jedinú miestenku v tomto ročníku na postup do Final Four SEHA ligy, keďže možno predpokladať, že tri miesta si rozdelia Vardar Skopje, PPD Záhreb a Meškov Brest.“

Rozhovor s majiteľom Tatrana Prešov sme zvrtli aj na tému, medzi fanúšikmi prešovskej hádzanej dosť diskutovanú.

A to je výška vstupného na zápasy Ligy majstrov a SEHA ligy v lige.

„Pri kúpe permanentnej vstupenky na sezónu na všetky súťaže to vychádza na dve eurá na jedno stretnutie v THA. Jednorazový lístok na LM stojí v Prešove 8 eur, na nadnárodnú ligu 6 eur. Za kvalitu sa ale platí. V ekonomicky porovnateľných krajinách ako Poľsko či Maďarsko, kde je priemerná mzda zhruba na úrovni ako na Slovensku, vstupenku pod dvadsať eur na Ligu majstrov sotva kúpite. V tejto súťaži má každý klub množstvo povinností, ktoré niečo stoja a výber zo vstupného nepokryje ani desať percent nákladov. Platiť treba prepravné a ubytovacie náklady, sú tam povinnosti v súvislosti s bezpečnostnou a usporiadateľskou službou. Ešte aj vo V.I.P. priestoroch máte prikázané, čo má obsahovať teplý a studený bufet i aká má byť teplota bieleho vína.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Majiteľ hádzanárskeho Tatrana: Opory nehrajú zápasy, ktoré im výkonnostne nič nedajú