Chicago porazilo Winipeg, Hossa päťkrát vystrelil

Strelu Mariána Hossu brankár Al Montoya likvidoval, ale po zápase mal Slovák dôvod na úsmev.
Strelu Mariána Hossu brankár Al Montoya likvidoval, ale po zápase mal Slovák dôvod na úsmev. (Autor: SITA/AP)
TASR|7. nov 2013 o 07:09

V noci na dnes boli na programe NHL štyri zápasy a predstavil sa v nich jediný Slovák. Marián Hossa odišiel z ľadu s plusovým bodom.

NEW YORK. Prvý útok hokejového Chicaga Marián Hossa, Jonathan Toews, Patrick Sharp opäť exceloval a výraznou mierou sa podieľal na výhre Blackhawks 4:1 v stredajšom stretnutí NHL nad Winnipegom.

Slovenský krídelník Marián Hossa síce nebodoval, ale bol dôrazný a pripravoval nebezpečné situácie pred bránkou Jets. Počas 19:06 min na ľade vystrelil Hossa päťkrát. Toews strelil v 18. min dôležitý prvý gól, Sharp pridal dva kanadské body (1+1).

Zranený Handzuš nehral

Chicago, ktoré nastúpilo opäť bez zraneného Michala Handzuša, vyhralo štyri z posledných piatich stretnutí. V posledných piatich dňoch Chicago zdolalo Winnipeg druhýkrát.

Hokejisti Nashvillu prerušili šesťzápasovú víťaznú sériu Colorada, keď na jeho ľade vyhrali 6:4. Pre Avalanche je to len druhá prehra v sezóne.

Hlavným strojcom úspechu Predators bol Colin Wilson, ktorý strelil dva góly a na ďalšie dva prihrával.

Crosby nebodoval, Pitsburgh prehral

V stredu sa skončila aj víťazná šnúra Pittsburghu, po štyroch výhrach v rade nestačili Penguins na New York Rangers 1:5.

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby nebodoval len v treťom zo šestnástich stretnutí sezóny. Anaheim je v tejto sezóne v domácom prostredí veľmi silný a v riadnom hracom čase v Honda Centre neprehral ani jeden zápas.

V stredu zdolali Ducks doma Phoenix 5:2 a Coyotes prehrali prvýkrát po piatich víťazstvách. Tím hostí prišiel o najproduktívnejšieho hráča Radima Vrbatu, ktorý z duelu odstúpil pre zdravotné problémy v druhej tretine.

Výsledky

NY Rangers - Pittsburgh 5:1

Góly: 19. McDonagh (B. Boyle), 20. Stepan (Zuccarello, Kreider), 34. B. Boyle (B. Richards, Stralman), 36. Callahan (B. Richards, Hagelin), 50. Brassard (Dorsett) - 35. Letang (Kunitz, Malkin)

Chicago - Winnipeg 4:1

Góly: 18. Toews (Sharp, Keith), 20. P. Kane (Seabrook, Keith), 39. Pirri (B. Smith), 44. Sharp - 49. Setoguchi (O. Jokinen, Byfuglien)

Colorado - Nashville 4:6

Góly: 16. Parenteau (Duchene), 23. R. O´Reilly (Parenteau, Duchene), 34. P. Stastny (J. McGinn), 45. Duchene (McLeod, Sarich) - 14. Stalberg (C. Wilson, Ekholm), 20. C. Smith (C. Wilson, Ellis), 24. Gaustad (F. Forsberg), 27. C. Wilson (Ellis, Josi), 48. C. Wilson (Stalberg, Legwand), 60. G. Bourque (Legwand)

Anaheim - Phoenix 5:2

Góly: 15. Lindholm (Perreault, Smith-Pelly), 36. Getzlaf (Fowler, Bonino), 40. Perry (Lindholm, Getzlaf), 51. Fowler (Bonino), 59. Cogliano (Penner) - 5. Doan (Ribeiro, Ekman-Larsson), 33. Stone (Moss, Hanzal)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago porazilo Winipeg, Hossa päťkrát vystrelil