Česko-slovenskú ligu hádzanárov možno obnovia. Rozhodnú kluby

(Autor: ilustračné - sita)
SITA|1. apr 2016 o 11:25

Česká strana by chcela obnoviť spoločnú ligu hádzanárov už od budúcej sezóny. Dôležitý bude súhlas slovenských klubov.

BRATISLAVA. Myšlienka obnovenia spoločnej česko-slovenskej súťaže mužov rezonuje v hádzanárskom zákulisí s väčšou či menšou intenzitou už niekoľko rokov.

Prevažne bol záujem predovšetkým zo slovenskej strany, najnovšie prišiel interes aj z ČR. Touto témou sa zaoberali šéfovia oboch národných zväzov.

S návrhom teraz prišli Česi

"Nedávno sme mali stretnutie s novým prezidentom Českého zväzu hádzanej Radkom Bendlom, na ktorom sme diskutovali aj o obnovení súťaže, o čom vedieme rokovania už niekoľko rokov. Môj náprotivok prišiel teraz s určitými návrhmi. Na 12. apríla je plánovaná porada slovenských klubov, na ktorej predstavíme aj možné varianty a potom zaujmeme stanovisko," uviedol prezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Jaroslav Holeša.

SZH by jednoznačne privítal, keby najlepšie kluby oboch krajín mali spoločnú mužskú ligovú súťaž. "SZH je určite za obnovenie interligy mužov. Ak budú kluby súhlasiť, máme eminentný záujem, aby sa podobne ako u žien hrala slovensko-česká súťaž," dodal.

Už od budúcej sezóny?

V piatkovom vydaní denníka Šport sa objavila informácia, že české kluby by chceli interligu už od nadchádzajúcej sezóny 2016/2017.

Spoločná česko-slovenská súťaž hádzanárov v minulosti fungovala pod názvom HIL päť ročníkov, zanikla po sezóne 2004/2005.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Česko-slovenskú ligu hádzanárov možno obnovia. Rozhodnú kluby