Budaj má konkurenciu, Kings získali brankára Lindbäcka

V minulosti si Anders Lindbäck obliekal okrem iného aj dres Dallasu Stars.
V minulosti si Anders Lindbäck obliekal okrem iného aj dres Dallasu Stars. (Autor: TASR)
Sportnet|25. okt 2016 o 18:11

Vedenie klubu uzavrelo so Švédom zatiaľ krátkodobý kontrakt na päť zápasov.

LOS ANGELES. Vedenie zámorského hokejového tímu NHL Los Angeles Kings angažovalo brankára Andersa Lindbäcka, ktorý by mal spoločne so Slovákom Petrom Budajom vytvoriť dvojičku namiesto zranených gólmanov Jonathana Quicka a Jeffa Zatkoffa. Informáciu s odvolaním sa na švédske médiá priniesol web nbcsports.com.

Lindbäck údajne uzavrel s Kings krátkodobý kontrakt na päť zápasov. Potom obe strany prehodnotia spoluprácu.

Už siedmy tím

Švédsky brankár bol v lete v kempe New Jersey Devils a hoci sa mu darilo, klub sa rozhodol pre dvojicu Cory Schneider a Keith Kinkaid.

Ak sa Lindbäck predstaví v bránke Kings, bude to vrátane jeho krátkeho pôsobenia v New Jersey už siedmy tím za posledných šesť sezón. Vlani pôsobil dvadsaťosemročný brankár v NHL v tíme Arizona Coyotes.

Odchytal už tristo zápasov

Kings majú problém s gólmanmi. V prvom zápase sezóny sa im zranil Jonathan Quick a onedlho aj jeho dvojka Jeff Zatkoff, ktorý konkuroval Budajovi.

V tomto ročníku Slovák vychytal dve víťazstvá, v sobotu si pripísal jubilejný trojstý zápas v profilige v kariére. Aktuálne mu kryje chrbát Jack Campbell.

Naposledy Budaj vychytal víťazstvo nad Vancouverom.

Budaj je po Jaroslavovi Halákovi druhým gólmanom zo Slovenska s tristo stretnutiami v NHL na konte. Dosiahol v nich 127 víťazstiev, jedenásťkrát si udržal čisté konto a pripísal si aj desať asistencií v kanadskom bodovaní.

Má kariérnu úspešnosť zásahov 90,3 percenta a priemer 2,76 gólu na zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budaj má konkurenciu, Kings získali brankára Lindbäcka