Bryant zostáva v Lakers, zrejme predĺži zmluvu

TASR|2. júl 2009 o 11:16

Kobe Bryant zostáva. Americký basketbalista v službách klubu zámorskej NBA Los Angeles Lakers sa rozhodol nezrušiť zvyšné ...

LOS ANGELES. Kobe Bryant zostáva. Americký basketbalista v službách klubu zámorskej NBA Los Angeles Lakers sa rozhodol nezrušiť zvyšné dva roky, ktoré mu ešte podľa zmluvy v kalifornskom klube ostávajú. Okrem toho má vraj 30-ročný kanonier predĺžiť s Lakers kontrakt o ďalšie tri roky.

Bryant, ktorý tento rok priviedol Lakers k 15. titulu v NBA, odohral v losangelskom klube všetkých svojich trinásť sezón. Od stredy sa mohol stať voľným hráčom, Bryant však od tejto zmluvnej možnosti upustil. "Kobe nevyužil možnosť zrušiť posledné dva roky v zmluve," uviedol viceprezident klubu pre styk s verejnosťou John Black. "Aj budúci rok však bude mať opäť šancu zrušiť tú zostávajúcu sezónu," pripomenul Black.

Podľa miestnych médií však má Bryant predĺžiť s klubom kontrakt, pričom vôľu zostať nedávno naznačil aj sám hráč. "Chceme to dosiahnuť znovu a znovu, takže budeme pripravení aj budúci rok," povedal Bryant fanúšikom ešte počas osláv titulu pred dvoma týždňami a na špekulácie o svojom odchode dodal: "Kde by som išiel? Toto je môj domov."

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Bryant zostáva v Lakers, zrejme predĺži zmluvu