Bryant a Gasol v príprave len na pol plynu

TASR|1. okt 2008 o 09:29

Opory basketbalového klubu Los Angeles Lakers Kobe Bryant a Pau Gasol dostanú v príprave pred novou sezónou NBA trochu menej do tela ako po ostatné roky.

El Segundo 1. októbra (TASR) - Finalistov olympijského turnaja v Pekingu chce vedenie aktuálneho víťaza Západnej konferencie pred štartom profiligy šetriť nielen v tréningoch, ale aj v zahrievacích dueloch. Do niektorých duelov by hviezdna dvojica nemala dokonca ani zasiahnuť.

Na rozdiel od ostatných spoluhráčov Američan a Španiel cez leto nemali kedy príliš zaháľať a v čínskej metropole doviedli svoje národné tímy do finále - v boji o zlato bol úspešnejší Bryant. Aj preto prípravu začali zľahka a kým ich kolegovia z kádra poriadne zaberali, duo si bezstarostne hralo jeden na jedného. "Tento týždeň sa najskôr chcem pozrieť, ako na tom obaja sú a koľko je v nich energie. A potom ich program prispôsobíme. Nebudem hovoriť, ktoré z prípravných zápasov vypustia, ale je tu šanca, že v niektorých naozaj dostanú voľno," prezradil skúsený tréner Lakers Phil Jackson. "Od Phila to je skvelé, že nás po náročnom lete nevyšťaví hneď v úvode. Ja sa ale cítim skvele, vládal by som behať celý deň a som pripravený nastúpiť," vyhlásil Bryant. Sériu prípravných zápasov odštartujú Lakers už 7. októbra.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Bryant a Gasol v príprave len na pol plynu