Brankár Košíc Lundström absolvoval operáciu

Blíži sa duel rivalov z východu. Košice a Poprad si skrížia zbrane v nedeľu.
Blíži sa duel rivalov z východu. Košice a Poprad si skrížia zbrane v nedeľu. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|16. nov 2017 o 00:00

Kouč Popradu Ozimák: Derby je lákadlo.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice sa po reprezentačnej pauze vracajú späť do zápasového diania. Zverenci trénera Jančušku cestujú v piatok do Liptovského Mikuláša a v nedeľu doma privítajú vo východniarskom derby Poprad.

Kamzíci si príliš voľna počas prestávky neužili.

V utorok odohrali semifinále Vyšehradského pohára s Miskolcom, ktorému doma podľahli 2:3 a zajtra ich čaká šláger proti vedúcemu Trenčínu.

Jančušku mrzí, že si Hovorka neoddýchol

Košickým hokejistom prišla prestávka vhod, keďže viacerí hráči potrebovali doliečiť zranenia.

„Brankár Lundström absolvoval operáciu, z ktorej sa aktuálne zotavuje, Šoltés je po zranení a začína naplno trénovať. V priebehu najbližších dní už pôjdu na ľad Bicek a Jenčík. Jedine Koch zatiaľ ostáva mimo hru. V priebehu týždňa maximálne dvoch by už mali všetci spomínaní hráči naplno trénovať,“ povedal tréner HC Košice Milan Jančuška.

V reprezentačnom drese odohral všetky duely na Nemeckom pohári útočník HC Marek Hovorka, ktorý sa prezentoval v dobrom svetle.

„Sledoval som pozorne všetky zápasy. Marek hral na inom poste ako má v Košiciach, kde hráva centra. V reprezentácii hral na krídle, takže mal iné úlohy ako je zvyknutý. Nebol tak intenzívne zapájaný do súčinnosti medzi obranou a útokom. Splnil si však svoje povinnosti ako krídlo a navyše strelil pekný gól,“ uviedol Jančuška.

Košického lodivoda mrzelo, že si jeho hráč príliš neoddýchol.

„Hral všetky tri zápasy. Mali tam dvoch hráčov naviac, ktorých veľmi nevyužili, takže z toho pohľadu to bolo pre neho náročné. Jednak v klube sme mali nabitý program a následne bol vyťažený aj v reprezentácii.“

Oceliari sa po prestávke predstavia v piatok na ľade Liptovského Mikuláša, kde naposledy prehrali 3:5 a v nedeľu si zmerajú sily s Popradom.

„V oboch prípadoch chceme vyhrať. Pripravujeme sa teraz prioritne na zápas v Liptovskom Mikuláši. Máme veľmi dobre v pamäti posledné vzájomné vystúpenie. Musí to jednoznačne vyzerať inak,“ skonštatoval Jančuška.

Podľa Ozimáka hráči Miskolc podcenili

Na východniarske derby sa pripravujú aj popradskí hokejisti, ktorí v utorok doma prekvapujúco prehrali 2:3 s maďarským Miskolcom v prvom zápase semifinále Vyšehradského pohára.

„Rozhodlo určite aj podcenenie súpera v hlavách hráčov, ktorí si mysleli, že sa nemôže nič stať. Keď sme dostali dva góly začali sme hrať lepšie, ale už sme len chytali zajaca za chvost. Dôležité bolo aj to, že sme nevyužili presilovú hru 5 na 3. Myslím si však, že v odvete v Miskolci vyhráme a postúpime ďalej. Je to mužstvo, s ktorým sa dá vyhrať a my máme jednoznačne cieľ dostať sa do finále,“ povedal tréner Popradu Marcel Ozimák.

Nabitý program popradských hokejistov pokračuje zajtra domácim zápasom proti Trenčínu.

„My sa tešíme na každý jeden zápas. Všetky tímy v lige majú svoju kvalitu. Určite bude zaujímavý aj nedeľný zápas, pretože derby Košice – Poprad je veľkým lákadlom pre divákov. Bude to pre nás ťažký zápas, ale je to výzva a zatiaľ sa ukazuje, že čím ťažší súper, tým je naša hra lepšia,“ uviedol Ozimák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Brankár Košíc Lundström absolvoval operáciu