Pomáhal Chimaevovi a Procházkovi, teraz sa ako prvý Slovák dostal medzi elitu

Khamzat Chimaev (vľavo), Samuel Karas a Darren Till.
Khamzat Chimaev (vľavo), Samuel Karas a Darren Till. (Zdroj: Ondrej Majerčík)
Daniel Stankovič|22. sep 2022 o 17:42

Kvalifikoval sa medzi európsku elitu.

CAGLIARI. Historický úspech pre domáci grappling. Jeden z najväčších slovenských talentov Samuel Karas si na štvrtkovej kvalifikácii vybojoval miestenku na turnaj Polaris Pro Grappling 21.

V rámci kvalifikácie vo váhovej kategórii do 90 kilogramov úspešne prešiel cez troch protivníkov.

Zatiaľ čo prvého súpera zdolal už do deväťdesiatich sekundách na submisiu heelhook, Poliaka Barteka Lukaszewicza, ktorý drží v brazílskom jiu-jitsu čierny opasok tromfol zástupca bánovského tímu Fight Gym na body.

Vo finále sa potom niekdajší dekorovaný zápaseník vo voľnom štýle stretol s krajanom Štefanom Vadovičom. Po vyrovnanom súboji sa z víťazstva nakoniec tešil Karas.

„Určite je to skvelý pocit mať možnosť zápasiť v najväčšej európskej lige, ale ten najväčší zápas ma ešte len čaká, takže sústredím sa v tejto chvíli hlavne na to,“ uviedol Karas potom, čo sa ako prvý slovenský zápasník cez víkend predstaví na podujatí Polaris.

Cez víkend bude jeho súperom Karasa Nemec Sven Groten.

Na turnajoch britskej ligy sa pravidelne objavujú poprední európski a svetoví bojovníci v grapplingu.

V hlavnom zápase večera Polaris 21 sa stretne elitný bojovník UFC Paul Craig a špičkový grappler Jed Hue.

Pokiaľ ide o doterajšie úspechy slovenského zápasníka, pred rokom zažiaril na prestížnom NOGI BJJ a grapplingovom podujatí v Európe ADCC European Middle East & African Championship, z ktorého si odniesol striebornú medailu.

Fanúšikom zmiešaných bojových umení môže byť Karas známy ako bojovník, ktorý pomáhal v príprave na titulový zápas UFC Čechovi Jiřímu Procházkovi, alebo napríklad Čečencovi Khamzatovi Chimaevovi pred septembrovým turnajom UFC 280.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Pomáhal Chimaevovi a Procházkovi, teraz sa ako prvý Slovák dostal medzi elitu